avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Dosar taxa de prima inmatriculare.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Dosar taxa de prima inmatriculare.

Cum se intocmeste un dosar pentru a da in judecata statul sa imi recuperez taxa de prima inmatriculare?
Primul pas este programarea la RAR pt Cartea de autenticitate si ITP. Dupa ce aveti certificatul, va duceti la ANAF pt decizia de calcul. Impreuna cu acestea incepeti dosarul pt inmatriculare exact ca si cum a-ti inmatricula masina cu pasii normali, numai ca la ghiseu va ve-ti prezenta fara chitanta care atesta plata taxei. Cei de la ghiseu va vor refuza , iar dvs ve-ti lasa o cerere catre Comandant in care cereti inmatricularea masinii fara plata taxei. Dupa ce ve-ti primi raspunsul negativ de la Inmatriculari, ii chemati in instanta.
Impreuna cu actele de la dosar + refuzul celor de la Inmatriculari incepeti actiunea.
Dar, daca taxa nu este foarte mare, ar fi mai indicat sa o platiti ca dupa sa o recuperati deoarece numerele rosii le ve-ti putea lua maxim 3 luni, iar procesul in functie de orasul din care sunteti poate dura mai mult si ve-ti sta o perioada cu masina in parcare pana la finalizarea procesului.

Multa bafta!
Primul pas:faceti cerere la SIA ptr inmatricularea fara plata taxei la care adaugati contractul de vanzare c- cu,mparare.
2. Dupa ce obtineti raspunsul de la Serv Inma Auto introduceti actiune in instanta
3 Pana la 1 termen de juudecata avati timp suficient sa faceti RAR-ul si sa depuneti cartea auto in copie la dosar, oricum certificatul de autentificare evalabil 60 ziile , mai bine il faceti in apropierea termenului de judecata sa nu fiti nevoit sa-l refaceti!
Nu e nevoie sa mergeti la ANAF, in instanta nu va cere nimeni decizia!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto catacalin catacalin am si eu o intrebare in legatura cu inmatricularile auto:detin un automobil cumparat din italia si acum as dori ca sa il inmatriculez in romania.as dori sa ... (vezi toată discuția)
Refuz de a achita taxa de poluare niculaucarmen niculaucarmen am cumparat un autoturism din Franta iar pentru efectuarea inmatricularii in Romania mi s-a calculat taxa de poluare printr-o decizie a Ministerului ... (vezi toată discuția)