avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... penalitatile prevazute in contract,dar nefacturate ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

penalitatile prevazute in contract,dar nefacturate sunt considerate certe ,lichide si exigibile?

am vindut produse in baza unui contract de vinzare cumparare, in care este stipulat penalitati. Penalitatile nu sunt facturate.
Intrebarea mea este daca aceste penalitati pot fi admise pe calea somatiei de plata (conform OG 5/2001) sau ordonantei la plata (OG 119/2007).
sau trebuie neaparat facturate?
Unde scrie ca penalitatile trebuie facturate ?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 22:24, 7 Decembrie 2010
penalitatile nu trebuie facturate.
Buna seara .
Ca sa puteti fi executat silit trebuie sa existe un titlu executoriu,respectiv o hotarare judecatoresca investita cu formula executorie ,care trebuie sa cuprinda suma restanta si penalitatile neachitate .
Marius Bote .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante apr0ape_om apr0ape_om Buna ziua , as dori si eu o lamurire cu privire la o recuperare de creante. firma mea a prestat pentru o alta firma niste servicii , acestea au fost ... (vezi toată discuția)
og 5/2001 , somatia de plata - se mai aplica? flory1 flory1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca se mai poate introducere cerere de somatie de plata, in baza OG 5/2001 si respectiv art 119/2007 potrivit noului cod ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata ordonanta guvernului nr. 5/2001 - executare silita korallya korallya Am cateva probleme legate de o recenta orodnanta privind somatia de plata data de instanta de judecata luna aceasta. 1. Este sau nu titlu executoriu, pentru ... (vezi toată discuția)