avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vanzare teren
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vanzare teren

Buna dimineata! Rog un sfat ! Pentru un teren s-au facut 3 vânzări succesive. Eu sunt prima vanzare V1. Am făcut plângere penală, a început proces penal pentru înșelăciune, fals și uz de fals, m-am constituit parte civilă și am cerut anularea vanzărilor V2 și vâzării V3. Este posibil să se anuleze numai vanzarea V2 și V3 NU cica în baza principiului ”ocrotirii bunei credințe a subdobânditorului unui bun cu titlu oneros și a principiul asigurării stabilității circuitului civil” ???????? Ultima vanzare V3, respectiv ctr. de v/c se supune principiului ”resolution jure dantis resolvitur jus accipientis”???????!!!!!
Cel mai recent răspuns: Liulica Gina , utilizator 18:01, 8 Decembrie 2010
locutinea latina mai sus amintita, este in defavoarea subdobanditorlui 2 si 3 . Cred ca ati inteles gresit . Ceea ce rezulta din regula locutiunii este ca se desfinteaza cu efect retroactiv drepturile transmitatorului si implicit drepturile transmise de acesta asupra bunului respectiv,in folosul unui tert, deoarece transmitatorul nu putea sa cedeze tertului (respectiv V1+V2) drepturile pe care el insusi nu le avea. Da in adevar leguitorul ocroteste buna credinta a subdobanditorului dar in cazul bunurilor mobiliare si atunci in anumite conditii, in care se prezuma buna credinta pana la proba contrarie in care cade in sarcina partii interesate. In speta pe care ati prezentat-o, completul de judecata nu trebuie decat sa constate decat actul de v/c cel mai vechi, care sa provina de la acelasi proprietar, si din relatarile dv, rezulta ca sunteti prima care a cumparat terenul respectiv., cine are in posesie bunul imbiliar ? si asta este foarte important . Eu nu pot sa inteleg ceva, cum este posibil sa se instraineze acelasi bun imobiliar, de catreacelasi proprietar, la mai multi dobandiorii? Este cam imposibil deoarece legea cadastrului si publictatii imobiliare este foarte strict fata de modul cum prorietarul nui imobil daca vrea sa vada trebuie , mai intai sa scoata extras de care funciara printr-un notar di circuscriptia zonei unde se afla bunul respectiv, si in perioada asta alte operatii nu pot avea loc, deoaree cartea funciara este blocata ! Poate trebuie sa dati mai multe det
Multumesc! Sunt intr-o mare incurcatura. Stiu ca nu am fost prea clara. Terenul il detin eu continuu si netulburat. Din cauza unei erori OCPI - cel de la care am cumparat a modificat denumirea parcelei. Vanzarile s-au facut pe parcela modificata in timp ce eu sunt inscrisa la CF -litigiu pe CF corecta (Problema e ca am cumparat cu zdelca si intre timp m-am judecat si am obtinut hot. jud. def. si irevocabila-act de prop.). Instanta trebuie sa anuleze ultimile 2 vanzari ulterioare si sa accepte rectificarea CF. Ceea ce v-am scris mai sus este dorinta avocatului ultimului cumparator care a motivat cererea de mentinere a ultimei vanzari .Cand am citit la dosar m-am speriat. Ma judec de 7 ani.
Este gresit daca am cerut in civil anularea ctr. v/c ulterioare , rectificare CF? Civilul este suspendat de penal unde m-am constituit in parte civila si am cerut din nou anularea ctr. ulterioare si rectif. CF. Mi s-a spus ca nu pot cere acelasi lucru de 2 ori si in civil si in penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate titlu - nulitate acte de instrainare subsecventa bordmail3 bordmail3 1. Exista vreun articol din noul cod civil care sa precizeze ca in cazul unui titlu de proprietate lovit de nulitate absoluta pentru incalcari ale L 169/97 art ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta vanzare-cumparare giglesionut giglesionut am mostenit de la tatal meu un teren pentru care acesta incheiase antecontract de vanzare-cumparare anterior cu un tert. cumparatorul a obtinut hotarare ... (vezi toată discuția)
Ce ma sfatuiti sa fac? onest onest Buna ziua! Situatia mea se prezinta in felul urmator: Un batran detine 2 apartamente situate int-un imobil (casa). Exista scara comuna, intrari separate, ... (vezi toată discuția)