avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... marfa de recuperat de la firma care si-a intrerupt ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

marfa de recuperat de la firma care si-a intrerupt temporar activitatea

Buna ziua, ma intereseaza daca pot pune in executare un contract asupra unei firme care si-a suspendat activitatea?
Am vandut marfa unei firme cu care am incheiat si un contract. In contract am prevazut ca dreptul de proprietate asupra marfii se transmite odata cu achitarea ultimei transe, in caz contrar vanzatorul avand dreptul de a-si recupera marfa.
In acest moment firma si-a suspendat activitatea si a ramas cu sold debitor catre mine. Intrebarea mea este daca pot merge sa ii ridic marfa!

Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:07, 8 Decembrie 2010
nu o puteti lua "cu forta", adica trebuie predata de catre debitor de bunavoie. in caz contrar aveti nevoie de o sentinta judecatoreasca care sa va dea dreptul ca in cadrul procedurii silite sa o recuperati in natura chiar impotriva vointei debitorului.

sunteti sigur ca marfa nu este deja vinduta?
nu este vanduta ...am specificat in contract ca marfa nu devine proprietatea clintului pana nu o achita integral.
Care ar fi formalitatile prin care as putea recupea marfa cu acordul clientului?
asta nu inseamna ca marfa nu este vinduta :) din aceasta cauza este bine sa contactati debitorul, sa ii propuneti efectuarea returului de marfa si apoi incheiati un proces verbal prin care evidentiati stingerea oricaror litigii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate suspendata OanaLH OanaLH Buna ziua, ma intereseaza daca pot pune in executare un contract asupra unei firme care si-a suspendat activitatea? Am vandut marfa unei firme cu care am ... (vezi toată discuția)
Marfa cu plata la vanzare simi79 simi79 Ce proceduri se face cand se da marfa cu plata la vanzare?Din cate am inteles ar trebuie un contract intre firme,e adevarat?Numai pe baza de aviz se poate fara ... (vezi toată discuția)
Contract cu plata in rate alinafay_bv alinafay_bv Buna ziua, pot incheia un contract de vinzare cumparare cu plata in rate(numite transe avans),si la care sa-i facturez fiecare transa ca si avans-deci ... (vezi toată discuția)