in cazul in care statul nu se supune sentintei instantei de fond care imi este favorabila si deci nu nu declara recurs sau apel ,sentinta fiind investita,definitiva, executorie de drept,irevocabila pentru inaintare la cedo mai trebuie sa ma adresez instantei ierarhic superioara sau pot merge direct l.observ ca pentru orice decizie contrara conventiilorb internationale guvernul se ascunde in spatele curtii constitutionale.in speranta ca am fost suficient de explicit va multumesc
pentru asta exista executorii judecatoresti : daca paratul nu executa de buna voie, apelezi ca executarea silita.
la CEDO nu puteti apela daca nu ati epuizat caile de atac din tara. Daca ati avut insa castig de cauza in fond, nu mai este cazul. Daca cealalta parte nu declara cale de atac, hotararea este irevocabila si trebuie executata. In termen de 3 ani de la ramanarea irevocabila a hotararii trebuie sa apelati la un executor judecatoresc pentru procedura executarii silite. In lipsa acestui lucru, hotararea este zadarnica.
@dudu2ira : limba romana sufera groaznic "luati legatura;" si "vedeti". Chiuleai la orele de romana?
@sonia : mi-ar placea sa citesc pe forum pareri despre speta, nu opinii generale politizate. Astea se gasesc la orice crasma, nulitatea TV, diaconescu, ziare de scandal si discutii la mici si bere. Aici scopul forumului e altul, nu doar "datul cu parerea despre sistemul din Romania".
Sunt şi eu în această situaţie şi am apelat la executorul judecătoresc. Taxa pe care trebuie să o plătească statul executorului ( 5500 lei) şi onorariul expertului contabil care a efectuat actualizarea sumei cu rata inflaţiei şi dobânda legală( 1500 lei) au cam pus pe gânduri pe cei care trebuiau să pună în executare hotărârea.
M-am judecat 2 ani şi am reuşit să obţin o decizie a curţii de apel prin care pentru suma datorată de stat voi primi rata inflaţiei şi dobânda legală. E ceva nou cu dobânda legală pentru cauze civile dar iată că justiţia sancţionează şi statul pentru nerespectarea propriilor legi. ªi ce motivare trăznet!
o sentinta definiva in fond este executorie, investita cu formula executorie si insotita de o notificare adresata persoanei ce trebuie sa se supuna dispozitivului sentintei, sanctiunea pentru neexecutare este amenda
Nerespectarea Hotararilor judecatoresti constituie infractiune
Deci aveti in vedere si sesizarea parchetului despre aceasta fapta
Un avocat va poate face plangerea penala
mult succes