avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat si administrator SRL-cesionare parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat si administrator SRL-cesionare parti sociale

Buna ziua,

Sunt asociat (nu unic) si administrator intr-un SRL si as vrea sa cedez partile mele sociale . Am doua variante: sa le cedez celuilalt asociat sau unei alte persoane

Ce documente sunt necesare la ONRC in ambele cazuri? Este vreo diferenta daca cedez celuilat asociat sau unei alte persoane care nu are momentan nici o legatura cu firma?
Sunt necesare cazierele fiscalle ale noilor asociati?
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
Valentina_D, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valentina_D , utilizator 21:52, 9 Decembrie 2010
Cazierele fiscale entru asa ceva se obtin de la Registrul Comertului. Pentru cesionarea partilor sociale aveti nevoie de acordul celorlalti asociati. E bine sa va puneti de acord cu el. Cui anume ii cesionati pe Dvs va intereseaza doar din punct de vedere financiar, daca e cazul.
Cel mai probabil voi cesiona catre sotul meu, care este in afara firmei la acest moment
Firma este in alt oras fata de cel in care locuim acum si stiu ca depunerea se face la ORC din orasul in care este firma. De la care registru al comertului se obtin acele caziere fiscale?

Ce documente ne sunt necesare pentru depunere, ne puteti spune?


Multumesc
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
Valentina_D, utilizator
De la Administratia financiara unde isi are domiciliul solicitantul.
multumesc

Deci este necesar cazierul fiscal al noului asociat?
IMI POATE SPUN E CINEVA SI DE RESTUL DE DOCUMENTE NECESARE?
Cel mai probabil voi cesiona catre sotul meu...

Cesiunea partilor sociale intre soti este prohibita de lege. Astfel, interdictia de vanzare intre soti prevazuta expres in art.1307 Cod civil este deopotriva aplicabila si contractului de vanzare-cumparare comerciala (art.1 Cod comercial) interdictia vanzarii comerciale intre soti fiind, de asemenea, menita sa apere principiul revocabilitatii donatiilor intre soti si, totodata, sa ocroteasca pe mostenitorii si creditorii sotului vanzator impotriva unor acte frauduloase ale tertilor.

Alte discuții în legătură

Acceptare asociat nou in srl anykk anykk Am un srl ,vreau sa-mi iau un asociat si sa-i cedez 30%din actiuni dar sa raman eu administrator. Ce acte trebuie sa pregateasca viitorul asociat? Si inca o ... (vezi toată discuția)
Cedare parti sociale srl simao simao Buna ziua, Sunt asociat (50%) si adminsitrator al unui SRL. Doresc sa cedez toate partile mele sociale unui tert si de asemenea sa renunt la calitatea de ... (vezi toată discuția)
Scoatere asociar din societate mihpop mihpop Sunt asociata la un SRL, eu cu 60% si celalat cu 40%. detin functia de administrator. Societatea a fost infiintata la data de 13 martie 2007, iar pana acum nu ... (vezi toată discuția)