avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale semnare bilant
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

semnare bilant

Ce se poate intampla unei firme care, are angajat un contabil care e in ultimul an la fac.de finante banci, si care semneaza bilantul?
Asta avand in vedere legea cont care spune ca raspunderea cont revine ....................cu studii superioare?
Cel mai recent răspuns: beldeanioan , utilizator 12:19, 18 Martie 2008
in primul rand nu e contabil, daca inca nu a terminat facultatea. Mai mult, nici macar nu e student la Facultatea de Contabilitate. V-ati asumat un risc angajandu-l, chiar daca contabilitatea se tine probabil partida simpla la firma Dvs..
Pe ce post l-ati angajat?

Descrieti mai pe larg, s-ar putea sa fie mai grav decat va asteptati...
A terminat liceul economic si scoala postilceala de conta,ca si contabil e ok, dar in legatura cu modificarea adusa legii contabilitatii ma intereseaza, pt ca ea spune ca poate semna bilantul o persoana care este economist.
Avand in vedere faptul ca angajata mea termina in iunie, ma gandeam ca totusi poate semna.
Precizez ca am trecut prin mai multe controale fiscale si a fost bine.
Legea contabilitatii nr. 82/1991 a fost actualizata cu ultimele modificari aduse de OUG nr. 102/2007, publicata in Monitorul Oficial nr. 689 din 10.10.2007.LEGEA nr. 82 din 24 decembrie 1991 a contabilitatii -
Republicare*)



Persoanele prevazute la art. 1 organizeaza si conduc contabilitatea, de regula, în compartimente distincte, conduse de catre directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana împuternicita sa îndeplineasca aceasta functie. Aceste persoane trebuie sa aiba studii economice superioare si raspund împreuna cu personalul din subordine de organizarea si conducerea contabilitatii, în conditiile legii.
4) La persoanele juridice la care contabilitatea nu este organizata în compartimente distincte, care nu au personal calificat încadrat, potrivit legii, sau contracte de prestari de servicii în domeniul contabilitatii, încheiate cu persoane fizice sau juridice autorizate în conditiile Ordonantei Guvernului nr. 65/1994 si care au înregistrat o cifra de afaceri anuala de pana la echivalentul în lei a 50.000 euro, raspunderea pentru tinerea contabilitatii, potrivit legii, revine administratorului sau altei persoane care are obligatia gestionarii unitatii respective.

Nu specifica sa fie numai in domeniul contabilitatii.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2008
ContSters42967, utilizator
Semnarea bilantului se face de catre un consultant fiscal - chestiune relativa acum, dar obligatorie peste ceva vreme; de ce sa nu gasiti acum un consultant care nu va va lua pielea, avand in vedere ca e o chestie optionala si nu va preseaza nimeni . Succes !
Si, daca persoana pe care va bazati acum, e de incredere, merita sa-i dati sansa de a merge inainte.
Destui vanzatori sunt , absolventi de st. economice si taximetristi absolventi de drept !
Dati o sansa celor care chiar vor sa faca ceva!
consultantii fiscali, parca, nu trebuiau sa fie musai economisti:-/

Alte discuții în legătură

Contabil autorizat Dana Filip Dana Filip Buna, va rog sa-mi spuneti daca un absolvent de studii superioare (economice) poate intocmi/semna balanta/bilant, sau este necesar sa dea examen ... (vezi toată discuția)
Bilant pentru firma fara activitate andreeazanfir andreeazanfir daca o firma nu are activitate bilantul mai trebuie semnat de catre un economist la intocmit sau poate fi semnat de administrator si la intocmit si la ... (vezi toată discuția)
Semnare bilant 2017 entitate mica ionela11 ionela11 Buna ziua, Cine poate semna bilantul pentru anul 2017 pentru o entitate mica?....Eu sunt angajata doar economist ...deci nu pot semna (vezi toată discuția)