avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rejudecare - partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rejudecare - partaj succesoral

A - reclamant , sot supravietuitor ; B- parat , descendent ; C - parata , descendenta . B - depune intampinare ; C - intampinare si cerere reconventionala . In prima faza se respinge actiunea pe exceptiile invocate de catre B . C face recurs - se admite recursul si se trimite cauza spre rejudecare la aceeasi instanta . Intre timp A decedeaza In aceste conditii B si C au calitatea de mostenitori ai lui A . A se avea in vedere ca A , initial , ceruse prin cererea de chemare in judecata dezbaterea succesiunii dupa sotia sa si mama celor doi parati . Cum continui procesul ? Eu parat , B , am interesul sa-l continui deoarece cand am invocat exceptiile , in prima faza , cand i-a fost respinsa actiunea reclamantului , am platit niste taxe judiciare foarte mari . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: cridi , utilizator 21:40, 14 Martie 2008
Dvs. mosteniti impreuna cu C si drepturile procesuale ale lui A. Din pacate, insa nu puteti sta si reclamant, si parat in cadrul aceluiasi proces.
Aveti optiunea sa nu acceptati mostenirea din partea lui A si sa continuati procesul in nume propriu contra mostenitorilor lui A. Vedeti ce va convine mai mult.

Intr-un partaj partile au oricum calitate dubla de reclamanti-parati. Si acolo e si o cerere reconventionala a lui C care ar trebui sa se judece oricum. Aici lucrurile sunt un pic mai complicate si nu pot fi trase concluzii dintr-o scurta poveste cu A,B,C.
Ba chiar si dvs. trebuie sa fi avut cerere reconventionala alminteri nu pricep cum ati platit taxa de timbru.
upa cum ai prezentat situatia daca ai continua procesul ar trbui sa obligi la cheltuieli de judecata mostenitorii lui A,care sunt Bsi C,asta daca nu mai este vreun mostenitor dupa A.atunci te-ai obliga singur la cheltuieli de judecata:D,avand in vedere ca esti mostenitorul lui A si o sa achiti cheltuielile din activul succesiunii ,cheltuielile devenind pasivul succesiunii.Asa ca te sfatuiesc sa nu te dai singur in judecata .
Nu , nu am avut reconventionala ci doar intampinare prin care am contestat o serie de bunuri mobile pe care A le solicitase la imparteala si imbunatatirile pe care le pretindea ( contravaloarea lor ) C prin reconventionala .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata cand se respinge actiunea reclamantului gruia19 gruia19 Buna ziua. Poate cere paratul cheltuieli de judecata in cazul in care cererea reclamantului a fost respinsa pe fond ? (vezi toată discuția)
Succesiune prin judecătorie TrofinM TrofinM Bună ziua! Suntem moștenitorii (4 copii și 2 nepoți) ai părinților decedați. Nu ne-am putut înțelege pentru a realiza succesiunea prin notariat. ... (vezi toată discuția)
In atentia domnilor juristi cu experienta sunt economista si novice in materie de drept.va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa contina o intampinare? (vezi toată discuția)