Va rog sa-mi dati un sfat cum sa procedez pt a face un certificat de mostenitor cu costuri cat mai mici. Am inteles ca trebuie facuta aceasta declaratie si apoi certificatul.
2. cu certificatul de calitate de mostenitor se poate continua un proces al defunctului care nu s-a finalizat in timpul vietii acestuia?
3 mama care are calitate de sot supravietuitor in urma dobandirii acestui certificat si cu acceptul meu poate sa beneficieze de contul bancar al tatalui (defunctului)? fara sa dezbatem succesiunea ?
Dar de ce ati dori sa acceptati sub beneficiu de inventar? tatal avea datorii?
Sunteti in termenul de optiune succesorala ( 6 luni de la deschiderea succesiunii, adica data decesului)? Daca nu, nu mai puteti accepta sub beneficiu de inventar.
Dati-ne mai multe detalii sau discutati in particular cu un avocat.
Tata a decedat in septembrie,nu avea atorii,dar dupa cum v-am spus din discutiile de pe forum am inteles ca declarati sub beneficiu de iventar imi da posibilitatea sa nu fac acum succesiunea si pot contnua proceul civil si mama poate sa beneficieze de contul bancar.Sunt in termen de cele 6 luni dar acese aspete ma faceau sa inteleg ca este mai bine. Din cauza costurilor notariale nu m-au incuraat sa facem succesunea are de altfel este doar o formaliatate pt ca eu si sora mea dorim nu valorficam nimic sa-i lasam mamei totul.Multumesc
sotia supravetuitoare este mama mea, si nu ma agit !! Dle avocat asteptam un raspuns corect juridic pt ca am inteles ca este un forum unde poti gasi un sfat nu un raspuns pe care l-ati adresat dvs. Multumesc
Sotia supravietuitoare este posibil sa fi acceptat mostenirea in mod tacit.
Nu trebuie sa mearga neaparat la notar sa dea o declaratie pentru acceptarea mostenirii.
Prin urmare, este foarte posibil sa fie mostenitor acceptant.
Succeasiunea
anayd26
tatal meu a decedat in septembrie 2009. in acel moment era la a treia casatorie,avand copii cu toate cele trei sotii dintre care 3 sunt minori. detinea o firma ... (vezi toată discuția)