avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... falsificarea pontajului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

falsificarea pontajului de munca

buna ziua
as dori si eu cateva lamuriri.e vorba de falsificarea unui pontaj in urma careia persoana incriminata este cercetata de comisia de disciplina.la comisie s-a demonstrat cu acte (condica de prezenta ) si martori ca pontajul e un fals.se poate face plangere la parchet pentru fals si uz ?este pontajul un document oficial destul de "puternic" incat sa fie luat in seama de organele de cercetare penala?
si as mai avea o intrebare.in urma acestei probleme persoana in cauza a constatat ca nu are contract de munca pe perioada nedeterminata depus la ITM cu toate ca timp de trei ani a fost platit si culmea are operat si in cartea de munca.initial a fost angajat pe contract cu perioada determinata si in urma unui concurs si in urma unei decizii a conducerii institutiei a trecut pe post cu perioada nedeterminata.acum a descoperit ca nu are act aditional inregistrat la ITM SI I SE TOT FLUTURA PE SUB NAS UN CONTRACT CU DATA RETROACTIVA DIN 2007 ca sa-l semneze.e caz penal sau nu?
Cel mai recent răspuns: NEFERTITI HUNAM CAPITAL CONSULTING , Consultant resurse umane 13:54, 10 Decembrie 2010
In ceea ce priveste pontajul:
- daca pe baza sa se stabilesc drepturile salariale in cadrul firmei - puteti depune plangere penala pentru fals intelectual.
- Art. 289. – Falsul intelectual
Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de cãtre un functionar aflat în exercitiul atributiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurãri necorespunzãtoare adevãrului ori prin omisiunea cu stiintã de a insera unele date sau împrejurãri, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Tentativa se pedepseste.


In ceea ce priveste contractul de munca:
- inexistena unui act aditional de prelungire a duratei contractului de munca poate fi interpretata ca neglijenta (avand in vedere ca salariul si celelalte drepturi au fost achitate conform contractului), deci nu discutam de caz penal ci de amenzile ce intra sub incidenta codului muncii
- propunerea de a semna un contract de munca retroactiv, poate fi un capat de cerere ca tentativa de fals

Concluzie: poti depune plangere penala dar sansele sa se finalizeze cu NUP sunt destul de mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falsificare semnatura Medu Medu Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi. Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)
Condica/pontaj/semnatura angajatului wolfususro wolfususro In procesul pe care il am cu angajatorul acesta nu tinea nici o evidenta-sau cel putin eu nu am semnat nici un act legat de nr ore prezent la lucru. ... (vezi toată discuția)
Nereguli la locul de munca Adaada2010 Adaada2010 Buna ziua, As avea si eu o intrebare, va rog mult daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi. Unde si cum se poate sesiza faptul ca seful unui departament ... (vezi toată discuția)