avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... sentinta fara cale de atac
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

sentinta fara cale de atac

Este posibil ca in cazul plingerii la contraventie sa se pronunte o sentinta fara cale de atac?
Actiunea inregistrata in 10.05.2010
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 22:38, 11 Decembrie 2010
Ce instanta a pronuntat asa ceva? ....:)
conform art.34 din OG 2 / 2001, modificat prevede ca sentintele sunt atacabile cu recurs cu exceptia cazurilor cind lege aprevede altfel. dupa 25.11, sunt irevocabile solutiile pronuntate in cazul contraventiilor rutiere (art.118 din OUG 195), cele privind ordinea publica (art.9 din lg 61).

depinde ce speta aveti.
speta este de circulatie intradevar dar repet actiunea este inregistrata in luna a 5-a 2010 im mod normal aceasta modificare la codul rutier nu trebuie sa o afecteze.
Conform art XI din Legea nr.202/2010, sentintele pronuntate in primna instanta cu privire la contestatiile impotriva proceselor verbal de contraventie,ra,am definicitve si nu mai pot fi atacate
Asta am inteles ,ce nu am inteles este daca aceasta lege 202/2010 ,o prostie dupa parerea mea, poate avea efect asupra cauzelor ce se aflau pe rol inaite de momentul publicarii ei in monitor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac impotriva hotararii judecatoresti burgcrist burgcrist Buna ziua, Va rog frumos daca se poate sa-mi spuneti in cazul deciziei de respingere de catre Judecatoria de sector a unei plingeri impotriva unui proces ... (vezi toată discuția)
Recurs sau contestatie in anulare? stefan_dumitru_m stefan_dumitru_m am fost rugat de un prieten sa-l ajut cu o problema..si as avea nevoie de un sfat:D. lucrurile stau cam asa: fiind sanctionat pentru trecere la nivel de cale ... (vezi toată discuția)
"mica reforma" in materia codului rutier ContSters190226 ContSters190226 Este cunoscut faptul ca OUG nr. 195/2002 a fost completata cu un articol prin care se stabileste ca hotararile pronuntate de judecatorii cu privire la ... (vezi toată discuția)