avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

dupa ce vine hotararea de divort ce trebuie sa fac ca sa devina definitiva si irevocabila si cat dureaza?........multumesc!.......alina
Cel mai recent răspuns: alinamihadvd , utilizator 10:44, 11 Decembrie 2010
Asteptati 30 de zile, dupa care mergeti la judecatoria pe rolul careia s-a aflat dosarul, unde o sa va puteti legaliza sentinta ( daca va trebuie legalizata).
noi am divortat prin comun acord pe 26 noiembrie anul curent si ni s-a spus ca o sa ne vina hotararea acasa in termen de 30 zile...........dupa ce vine trebuie sa mai astept inca 30 zile???.......sotul trebuie sa plece la munca in strainatate si vrem sa facem partajul la notar tot prin comun acord si vrem sa stim daca se poate face ceva sa putem avea hotararea definitiva si irevocabila mai repede......multumesc
Puteti incerca sa depuneti o cerere de motivare cu precadere a sentintei, in care sa aratati motivele.
Dupa comunicarea hotararii curge termenul de apel de 30 de zile de la comunicare.
Hotararea pronuntata in divort prin acordul partilor , este definitiva si irevocabila in ceea ce priveste divortul de la data pronuntarii, insa atacabila cu apel. in 30 de zile de la comunicare in privinta numelui ( capat accesoriu cererii de divort).
Daca doriti sa "scapati" de termenul de apel, este necesara depunerea unei cereri de catre fiecare dintre dvs. , cerere prin care sa solicitati presedintelui instantei sa se ia act , ca intelegeti sa nu declarati apel impotriva sentintei pronuntate.
Cererile trebuiesc insotite de copii al CI.
Dupa depunerea aceastei cereri, puteti solicita legalizarea sentintei cu mentiunea definitiva si irevocabila.
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Va multumesc din suflet ca ati avut placerea sa-mi raspundeti! V-as ruga daca aveti timp,binenteles,sa-mi trimiteti un model de cerere....cam ce trebuie sa scriu. Va multumesc! Alina.

Alte discuții în legătură

legalizare hotarare divort ContSters241624 ContSters241624 Buna seara, As dori sa ma indrumati, care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac , dupa ce voi primi hotararea de divort ,unde trebuie sa merg , daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort mireaandreiiustin mireaandreiiustin Buna ziua! Am teminat procesul de divort in data de 13.11.2012. As dori sa stiu in cat timp imi vine hotararea de divort si daca pot sa o ridic mai devreme de ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)