avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu complicatii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu complicatii

in luna Noiembrie am fost implicat intr-un accident rutier . Mergand pe banda a doua de circulatie am semnalizat intentia de a vira la stanga , fiind linie dubla discontinua . Virand la stanga , conducatorul autoturismului din spatele meu , nefiind atent m-a vazut foarte tarziu si a incercat evitarea mea pe partea stanga , insa nu a mai apucat si a intrat in mine , in roata stanga spate , masina lui oprindu-se dupa accident cu axul drumului intre roti. Dupa ce a venit Salvarea , m-au intrebat si pe mine si pe prietenul meu care era in masina cu mine daca avem ceva , ne-au consultat si am semnat ca nu avem nimic doar o sperietura zdravana. A venit si Politia la fata locului , au constatat avariile , ne-au pus sa mutam masinile din drum si aia a fost , ne-au trimis la daune usoare . Dupa ce domnul care a intrat in mine a dat cateva telefoane , ajuns la daune usoare , politistul a intocmit PV fara sa mai asculte varianta mea , nici macar nu s-a uitat pe declaratii si pe schitele accidentului si nici nu a luat legatura cu echipajul care a fost la fata locului. In PV bine-nteles ca eu am iesit vinovat , citez PV : " Conducatorul autovehiculului Alfa Romeo ( eu ) nu s-a asigurat la efectuarea virajului stanga si a intrat in coliziune cu auto VW condus de ..... " Dupa ce a scris ca nu sunt de acord cu PV am semnat si am facut contestatie , urmand sa am procesul cu Inspectoratul de Politie Arges tocmai pe 31 Martie 2011.
Ce trebuie sa fac in continuare? .....ar trebui sa cer eu o expertiza?
Multumesc.
da. solicitati o expertiza privind dinamica accidentului. preferabil sa faceti si o cerere de asigurare a dovezilor ptr ca masinile trebuie sa ramina in starea rezultata in urma accidentului, deci sa nu fie reparate. este posibil ca partea celalata sa isi repare masina si nu ar fi prea bine.

ar fi bine sa solicitati si celalalt sofer, este bine sa fie parte in proces. la fel, solicitati si citarea firmei de asigurari.
pot cere expertiza acuma inaintea termenului de judecata si apoi sa-mi repar masina.....? ca nu prea imi convine sa stau cu masina asa pana in 31 martie .. :(
Stabilirea normelor rutiere incalcate se face de catre instanta , care va dispune efectuarea unei expertize tehnice judiciare. Dispunerea expertizei se face in sedinta de judecata. Pana atunci va sfatuiesc sa fotografiati ambele autoturisme. de asemenea va recomand ca autoturismele sa fie examinate de catre un expert judiciar care va fi expertul parte desemnat in proces.
Cu toate ca inspectorul de daune de la societatea de asigurare va efectua si el fotografiicred ca este bine sa procedati asa cum am aratat mai inainte.
Puteti face expertiza inaintea procesului in 2 variante: fie prin cerere de asigurare a dovezilor fie prin expertiza extrajudiciara facuta de un expert tehnic aflat pe lista instantei de judecata
si dupa ce fac de exemplu expertiza extrajudiciara facuta de un expert tehnic aflat pe lista instantei de judecata pot sa-mi repar masina ?

Multumesc mult pentru interesul acordat .

Alte discuții în legătură

Accident auto Catalin_de_la_Berlin Catalin_de_la_Berlin Buna ziua, Spatamana trecuta am fost implicat intr-un accident auto in care am iesit vinovat conform PV pentru nerespectarea prioritatii. Mai exact ... (vezi toată discuția)
Accident din cauza unui pieton care a traversat pe culoarea rosie stefan.golici stefan.golici Buna ziua, Un membru al familiei a fost implicat intr-un accident auto si as dori sa stiu cum pot repara masina pe banii pietonului sau daca exista o alta ... (vezi toată discuția)
Accident rutier inregistrat cu victime dany3087 dany3087 In data se 12 07 2008 in timp ce ma deplasam cu masina, depaseam un biciclist, pe sensul meu de mers dintr-o curte a iesit un autoturism brusc aproape de axul ... (vezi toată discuția)