avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare obligatorie locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare obligatorie locuinta

Buna seara! Avem credit de nevoi personale cu ipoteca si in urma achizitionarii acestuia, suntem obligati la asigurarea locuintei. Platim anual 250euro, iar intrebarea mea este daca mai suntem obligati sa incheiem polita obligatorie pentru locuinta? Sincer,nu-i vad rostul, noi oricum platind de 10 ori mai mult. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 20:46, 15 Decembrie 2010
Nici eu nu ii vad rostul.
Dupa parerea mea nu mai trebuie sa platiti.
in cazul dvs nu mai e nevoie de o alta asigurare.
Incepand cu 15 iulie 2010 exista obligativitatea incheierii asigurarii locuintelor.
Locuintele se asigura prin efectul legii sau facultativ.
Cat priveste bunul mobil-masina,stim ca avem obligatia de a incheia asigurarea de raspundere civila auto iar daca ne este foarte draga(ea,sau banii pe care i-am cheltui in caz de accident)incheiem si o asigurare facultativa.Deci,obligatoriu RCA si facultativ CASCO.
Acum,ca ne place sau nu,ca e bine sau nu este bine,ni s-a facut "cadou"acest tip de asigurare-Asigurarea obligatorie a locuintei.

Ordinea incheierii este asigurarea obligatorie,apoi cea facultativa pentru cine doreste.
Cei care au incheiat o asigurare pentru locuinta inainte de 15 iulie care cuprinde si riscurile catastrofice pot sa o incheie pe cea obligatorie la expirarea acestei polite(dupa maxim 5 zile).
Daca polita de asigurare facultativa a fost incheiata dupa data de 15 iulie,trebuie incheiata si asigurarea obligatorie.
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2010
floare _de_ colt, utilizator
Chiar daca nu-i vedem rostul nu avem ce face: unde-i lege nu-i tocmeala.
Daca aveti deja o polita facultativa de asigurare a locuintei care acopera si riscurile catastrofice, valabila la data de 15.01.2011,obligatia incheierii PAD este dupa data expirarii acesteia.
[ link extern ]
Daca nu, pana la 15.01.2011 trebuie sa o incheiati, cesionata bancii, care va va solicita si facultativa in completare pentru celelalte riscuri sau/si pentru diferenta de valoare pana la concurenta sumei acordate(creditul)
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2010
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Dilema: asigurare obligatorie(pad)-asigurare facultativa mykybz mykybz Cu scuzele de rigoare pentru ca nu am reusit sa adaptez discutiile interesante referitoare la subiectul asigurarii obligatorii a locuintei din acest forum, la ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie sava elvira sava elvira Buna seara, Am incheiata o asigurare facultativa a locuintei valabila pana la data de 06 octombrie 2011,asigurare care include si riscurile din asigurarea ... (vezi toată discuția)
Dubla asigurare locuinta AdrianGal AdrianGal Buna ziua Am o polita de asigurare facultativa a locuintei, aferenta unui credit ipotecar, cesionata in favoarea bancii. Banca ma obliga sa cesionez in ... (vezi toată discuția)