avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA in germania
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA in germania

Buna seara.I-mi poate spune cineva cu exactitate daca pot deschide un PFA doar dupa o luna de la sosirea mea in Germania?Sau trebuie sa astept ca si pentru aprobarea de lucru cele 3 luni?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: misaaa , utilizator 14:27, 9 Iunie 2011
Trebuie sa va raportati la legislatia din Germania. Cetatenii straini in Romania pot sa-si infiinteze PFA netinandu-se cont daca au stat si cat au stat in Romania.
Va multumesc pentru amabilitatea dumneavoastra,dar pe mine ma intereseaza daca eu aici in Germania i-mi pot lucra ca PFA dupa doar o luna de la sosirea si anuntarea mea oficiala la o adresa in statul german?legile de la noi din tara le stiu dar nu ma ajuta cu nimic.Si ca eu aici ar trebui sa ma conformez la legile Germane stiu.Problema mea este alta:NU cunosc pe nimeni si nu stiu daca trebuie sa astept alea 3 luni pe care le astept pt. a obtine si aprobarea de lucru.Si inca ceva ffff. important este ca nu stiu limba germana.Am crezut ca cineva de pe acest forum ma poate lamuri in aceasta problema.POt sa fac un PFA pana se implinesc cele 3 luni de cand sunt anuntata la o adresa in Germania sau nu?Multumesc
S-a rezolvat cu acel PFA in Germania ?Eu stiam ca dupa ce se face inregistrarea la primarie se poate face si pfa si este cam 26 euro. se poate sa-mi dati detalii ....daca aveti ?....ma bate gandul sa fac aceasta miscare dar nu am destule informatii. multumesc
Buna, a-ti reusit pana la urma cu acest pfa in Germania ? Si eu sunt in cautare de informatii. Am aflat si eu ca este destul de simplu, dupa ce iti faci inregistrarea la primarie, poti cere si acel document numit Gewerbe.
Asta am gasit si eu pe net :
Singurul lucru care nu il inteleg este chestia cu sa fiii angajat 6 luni la o firma, pentru ca am gasit o alta informatie pe alta pagina unde spune ca nu ai voie sa fi angajat daca ai acest Gewerbe.


Toate conversaţiile » Germania »
Dau informatii sa va stabiliti in Germania !
Categorie: Germania
Discuţie iniţiată de Emigrare_in_Germania [Offline]
(1970 răspunsuri) 41.062 afişări

Nu de mult a fost o tema "Emigrarea in Germania " si eu am dat mici informatii cum pot unii dintre voi sa se descurce sa se stabileasca sau sa poata pentru o bucata de vreme sa poata munci pe teritoriul Germaniei. Unii dintre cei care au citit cele scrise de mine au crezut ca eu sunt ministrul emigrantilor sau al ministerului de munca aici in Germania. Nu, nu sunt Ministru si nici nu sunt angajata in aceste ministere. Lucrez in alta institutie si in momentul de fata sunt in "pensie de boala". Asa ca cei care doriti sa plecati din Romania si sa va stabiliti in Germania scrieti aici la aceasta tema si eu cat stiu si pot va dau informatiile cat mai corecte si cat mai exacte. Va rog nu ma mai deranjati pe privat si nu incercati sa umblati cu dedesubturi caci de la absolut nimeni nu am si nu voi cere absolut nimic, nici macar acel simplu "Multumesc".

Voi incepe cu primul pas , adica cei care vor sa vina in Germania primul lucru care le trebuie este locuinta si ANMELDUNG-domiciliu,care se face la primaria orasului,comunei,satului...:)) atasez acest anmeldung sa aveti cat de cat habar cum arata.

[ link extern ]

Sunt ff. multe mici firme de constructii, abatoare, restaurante, cofetarii, pflegeheime (case de batrani) s.a.m.d. care au nevoie de oameni, mergeti cu curaj si intrebati, dati dovada de bun simt si civilizatie. Cine cu adevarat vrea sa munceasca cinstit in Germania reuseste . Cei care stiti ca aveti meserii bune si va bazati pe meserie veniti de acasa cu diplomele si traduse in limba germana si legalizate.Cei care aveti scoli de meserii si stiti ca va bazati pe meserie dupa ce ati facut la Rathaus-primarie anmeldungul va puteti face Gewerbe - adica privat, un fel de PFA german. Selbstendig - a lucra singur pe baza de chitantza – reschnung. O sa va atasez si acest document sa vedeti cum arata. Acest gewerbe costa 20€ pe care il platiti direct la primarie – Rathaus.

[ link extern ]

Asa arata acest document Gewerbe si puteti trece de la reinigung, reinigung gebäude pana la handwerker, adica de la femeie de servici pana la constructor. Mare atentie cu acest Gewerbe, cei care stiti ca nu veti castiga suma de 14.500 € pe an nu veti plati steuer Finanzamt (impozit la Fisc),cei care veti depasi aceasta suma cu 1 € veti plati impozitul.

Cand aveti aceste doua lucruri (Anmeldung, Gewerbe) veti primi prin posta de la Finanzamt un formular pe care va trebui completat (nu am reusit sa-l procur)si va trebui trimis inapoi de la care veti primi IDENTIFICATION NR. asta este nr. cu care veti face la sfarsitul anului mai bine spus in luna martie-mai al anului urmator Steuer - impozit, asta insemand daca ati depasit venitul, aici nu stiu cum sa va scriu in romaneste-scuze. Va atasez acest document sa vedeti cum arata.

[ link extern ]

Anmeldung si Gewerbe se pot obtine intr-o zi, acest IDENTIFICATION Nr. se primeste intr-o saptamana.

ATENTIE: Cei care va faceti Gewerbe trebuie sa va faceti asigurare privata de sanatate, si, de preferat, veniti cu asigurarea din Romania.

Avand toate aceste documente de la toate faceti copii si le veti trimite la Ausläderamt - corect tradus vine Primaria strainilor din judetul - Kreisul de care apartineti si veti primi in maximum 2 saptamani acest document care va dreptul la sederea definitiva ca cetateni romani in Germania ca faceti parte din Comunitatea Europeana.

[ link extern ]

Cei dintre voi care veti reusi sa lucrati timp de 6 luni in aceasi firma cu Gewerbe seful firmei va poate angaja definitiv si veti putea renunta la acest Gewerbe si va trebuie acest permis de munca care il completeaza firma si veti merge la Arbeitsamt (Fortele de munca) si veti fii considerati ca si un neamt care aici este nascut. Acum atasez acest ultim document care se refera la cei care au sansa sa aibe un contract de munca le va trebui acest document si este bine sa vada cum arata.

[ link extern ]

Nu uitati ca este fff. bine sa veniti din tara pentru minimum 2 ani asigurati de sanatate, caci aici va costa ff. mult asigurarea privata de sanatate aici.

Cei care ati mai fost in mod legal in Germania intre anii 2007 – 2010 sa retineti ca sunteti timp de 10 ani in banca de date a Germaniei, si daca ati avut loc de munca official cu acte sau Gewerbe care nu a fost dat pe 0 (zero €) Gewerbe-le este valabil iar restul care ati lucrat oficial cu contract – Arbeitsvetrag sunteti in aceeasi situatie. Cei care ati lucrat cu contract de munca incercati sa reluati legatura cu fostul angajator, poate veti fi reangajati sau va pot da informatii in legatura cu firmele care v-ar putea angaja. De la firmele la care ati fost angajati nu uitati sa cereti Zeugnis (recomandare) care va va ajuta in continuare la gasirea unui nou loc de munca aici in Germania.

Marea majoritate dintre voi nu stiti limba germana si veti avea mari problema de comunicare. De aceea va scriu un site de invatare a limbii, respectiv [ link extern ] .
Sunteti obligati sa va faceti cont (ca si pe Diseara, de altfel, iar cursul este in mod gratuit), dar datorita voastra este sa cautati si alte site-uri, toate sunt binevenite, carti sau chiar sa faceti in Romania cursuri.

Alte informatii sunt impartite pe capitole:

1. Steuer Eklärung – este declaratia de impozit din Germania pentru cei care lucreaza cu contract de munca. Aveti in urmatorul link un exemplu de acest formular; dupa ce acesta este completat si trimis catre Finanzamt-ul orasului de care apartineti, veti primi acest document care il voi atasa.

Acesta este formularul PDF pentru a face Steuer Eklärung

[ link extern ]

Iar acestea 2 sunt raspunsurile primate de la Finanzamt, ca sunteti in regula cu impozitul.

[ link extern ]

[ link extern ]

2.Pentru cei cu Gewerbe aveti formularele pentru declararea venitului castigat pe tot anul in limba germana si raspunsul de la Finanzamt. La raspunsul de la Finanzamt este atasat, in cazul in care ati depasit suma de 14.500 € suma de plata a impozitului, 100%. (ca de exemplu: ati castigat 14.600€, veti plati Finanzamt-ului cei 100 € castigati peste).

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

Si ca raspuns veti primi urmatoarele documente, intre ele aveti atasat formula de calcul a impozitului cand este depasit de 14.500 €.

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

2.1Acest document este in limba romana si este pentru cei care au familia in Romania si sunt angajati la un angajator roman. Acest formular trebuie completat si trebuie trimis impreuna cu celelalte 3 formulare la Finanzamt. Toate aceste formulare le primiti de la Rathaus-ul de care apartineti. Cereti in mod special acest ultim formular in limba romana.

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

3.Pentru cei care lucreaza in Germania si au copiii in Romania atasez acest document care se obtine tot de la Rathaus, pentru a-l depune spre a primi Kindergeld (alocatia pentru copii in Germania).

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

4.Cei care au Gewerbe pe teritoriul Germaniei va pun la dispozitie un exemplu de Reschnung – Chitanta pe care o eliberati clientului la terminarea prestatiei serviciului sau lunar, daca este un serviciu de Subunternehmer (Firma care te angajeaza cu Gewerbe). Acesta trebuie eliberata in 2 exemplare, unul pentru client (sau firma) si unul pentru dvs, pe care il depuneti la Finanzamt.

[ link extern ]

Gebucht – inseamna platit.

5.Pentru a aplica la un job in Bundesrepublik Deutschland trebuie sa aveti actele (certificat de nastere sau de casatorie, dupa caz, sau hotararea de divort, diploma de liceu, facultate si alte cursuri de calificare/recalificare) traduse si cu apostile aplicate. Aici aveti exemplu de apostila pentru diploma de liceu (Abitur Zeugniss) si de facultate (Lizenz Diplom).

[ link extern ]

[ link extern ]



Apoi dosarul efectiv de aplicare (mapa) trebuie sa contina: Deckblatt (o prima pagina cu poza), Bewerbung ( scrisoare de intentie) si Lebenslauf (CV-ul propriu-zis). Ele prezinta unele diferente decat cele din limba romana.

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

De retinut: cand aplicati pentru un job, trimiteti initian numai mapa cu Deckblatt, Bewerbung si Lebenslauf. Dupa ce ati primit un termen pentru interviu (Vorstellung gesprescht), atunci va duceti cu COPII ale apostilelor, si restul documentelor. La angajator nu dati niciun original, cid oar copii, pe care de cele mai multe ori si le fac ei cu stampila conform cu original a lor (alta diferenta decat in Romania).



Cei care aveti Arbeitselaubnis si ati primit permisul de munca nu uitati ca angajatorul este obligat sa va dea originalul de la acest permis, si el sa isi opreasca DOAR O COPIE! In cazul in care doreste sa-si opreasca originalul sa cereti imediat copie. Este valabila oriunde.

Pentru alte intrebari va stau la dispozitie si va voi raspunde cu mare placere in limita posibilitatilor si a cunostintelor mele.

Va rog din suflet sa cititi cu atentie sporita aceste informatii, deoarece nu voi mai raspunde la intrebarile care isi au raspunsul in cele scrise mai sus.

buna ziua
va cer ajutorul intr-o speta: sunt PFA autorizat in romania si lucrez in germania (prestari auto) la 2 societati de acolo cred sa sunt tot PFA-uri.
stiti cumva daca e necesar sa inchei un contract de prestari servicii cu cele doua firme?
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru gewerbe in germania? soaniyy soaniyy sint necesare acte traduse si legalizate in Romania pentru deschiderea unui gewerbe in Germania,si daca pot sa angajez persoane pe acest gewerbe?Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Gewerbeschein radu-deva radu-deva as vrea sa stiu ce implica un asemenea gewerbeschein (e nevoie de consilier fiscal,contabil?) si ce taxe trebuie platite! (vezi toată discuția)
Alocatie europeana stancea stancea buna ziua am lucrat in germania eu si sotia mea cu acte si inca mai lucram cite 7luni pe an.in rominia avem 2 baieti minori de 12ani respectiv 13 ani.am ... (vezi toată discuția)