avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut pentru ca am condus sub influenta ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut pentru ca am condus sub influenta alcoolului

Am si eu o mare problema: in data de 6/7 octombrie anul acesta am fost prins baut la volan am suflat si mi-a iesit 0,57 in aerul expirat apoi am fost dus la probe de sange.
Partea nasoala ii ca au trecut deja 2 luni jumate si nu am fost sunat de catre politisti spre a-mi comunica rezultattul de la probele de sange insa eu le am aflat si sunt 1 si 1.2...Acuma astept sa ma anunte ei oficial.
Am fost la politia rutiera si mi au zis ca s-a inceput urmarirea penala in 28 octombrie dar au zis ca o sa ma anunte ei telefonic cat mi a iesit la sange insa nimic.
Antecedente nu am mai avut inainte de nici un fel nici nu am mai condus baut la volan.
As vrea sa stiu de la altii pareri ce ii de facut in continuare...stiu ca trebuie sa vb si cu un avocat.
Reclacularea in ce conditii se poate face ???
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2010
flaviu09, utilizator
Cel mai recent răspuns: vaentin_dragan , utilizator 09:17, 19 Decembrie 2010
Probabil ca daca nu aveti antecedente penale,recunoasteti fapta de la primele cercetari,in functie si de alte circumstante personale,veti obtine o pedeapsa mai mica cu 1/3,conform Legii nr.202/2010 sisuspendarea executarii acesteia conf.art.81 c.pen.
Solicitati la cercetari sa se dispuna recalcularea alcoolemiei dvs.
si asta ce inseamna anulat carnetul?sper sa pot obtine recalcularea alcolemiei :D
Daca veti primi o pedeapsa cu suspendare permisul va va fi anulat si aveti dreptul sa va introduceti din nou dosarul pentru obtinerea unui nou permis ,in termen de 1 an de la ramanerea defintiva a hotararii de condamnare.
si vreo sansa am sa primesc NUP? sau sa se aporbe recalcularea si sa iasa in jur de 0,8?
Despre aceasta eventuala sansa nu se poate discuta fara a cunoaste actele si lucrarile dosarului.
Oricine face o alta supozitie necunoscandu-le ,este neprofesionist.

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta alcoolului dula_mondialu dula_mondialu am fost testat cu etilotestul de organele de politie si mi-a iesit o alcoolemie de 0,57 in aerul expirat,si 1,10 rspectiv 0,95 in sange. ce mi se poate ... (vezi toată discuția)
0.45 in aerul expirat anno anno In data de 12.05.2011,ora 4:40 am fost oprit de catre politie pentru a vedea daca am baut,in momentul in care mi-au pus etilotestul a iesit 0.45 in aerul ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice incadrata penal Andreii Gheorghe Andreii Gheorghe Buna ziua. Am fost testal cu aparatul etilotest si am fost depistat cu 0.65 mg/l . Am efectuat analizele la medico-legal. In caz ca iese peste 0.8 la ce sa ma ... (vezi toată discuția)