avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot fi acuzata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot fi acuzata

Am o problema destul de complicate si va rog din suflet daca puteti sa ma sfatuiti ce sa fac.
Cu 2 ani in urma am lucrat la soc din localitatea noastra care avea incheeat un contract de comodat cu alta soc.(adica distribuia marfa acesteia iar la sfarsitul lunii isi incasa comision la banii incasati).La aceasta soc la care am lucrat s-au facut ffffffffffff multe nereguli astfel:
-am fost angajata in functia de gestionar atat nimic mai mult iar la inceperea activitatii nu mi s-a dat nici o marfa in primire(process verbal de predare primire a gestiunii)
-m-au obligat ca sa incasez banii pe facturi desi eram doar gestionar nu gestionar-casier(lucru pe care l-am aflat ulterior ca nu aveam voie sa fac asa ceva fara un act additional atasat la contract acest lucru trebuia facut de administrator sau de contabil)
-am fost obligata sa tin contabilitatea ambelor firme (eu nu am decat studii medii)
-de cate ori anuintam vre-o neregula facuta de agenti(ca aveam in subordine si agenti)nu luau nici o masura
-un lucru deosebit de important : de cate ori imi aduceau banii din traseu agentii mi lasau pe birou fara sa completeze absolut nimic eu urmand ulterior sa tai chitante la facturile respective.Tin sa precizez faptul ca banii incasati de la agenti se regaseau atat inregistrati in registru de casa cat si depusi in cont deoarece la sf fiecarei lunii agentii primeau la negru comisioane din incasari
Dar sa va spun ce am patit .In urma incheeri contractului de comodat cu cealalta firma s-au descoprit ca ar mai fi bani in piata neancasati. Deoarece agentii ereau rude cu patronii mei toti s-au pus in potriva mea si ma acuza acum pe mine.

Am primit de curand o citatie unde sunt chemata la tribunal sectia comerciala ca <chemat in garantie> in procesul pe care il are fosta mea soc cu soc cu care a avut contract de comodat9Am mai fost chemata si la politie intre timp dar cei de la politie au spus ca fostii mei sefi nu vor sa plateasca o expertiza contabila si vor inchide dosarul)

Va rog din suflet sa-mi spuneti daca nu am semnat pe nicaieri nimic precum sa fac aceste lucruri si nici macar atributiuni de serviciu nu am avut pot fi acuzata de ceva?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 20:07, 12 Decembrie 2010
Banii de la cealalta societate cine trebuia sa ii incaseze ?
Aveati aceasta obligatie stipulata prin vreun act ?
soc la care lucram dar eu nu am semnat nici un act in care sa scrie asa ceva . Singurul lucru pe care l-am semnat eu a fost doar contractul de munca fara atributiuni sau atceva
Din punct de vedere juriiiidic,daca este precum aratati,acestea nu pot fi considerate probe impotriva dvs.
Trebuie sa va faceti aparari prin care va dovediti nevinovatia(acte,martori,alte probe acceptate de lege),recomandabila in cazul in care aveti posibilitati materiale,ar fi angajarea unui avocat iscusit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se probeaza delapidarea bogdan12 bogdan12 Pentru a proba delapidarea, acuzatorul trebuie sa probeze ca acuzatul avea calitatea de gestionar al bunurilor? Eu nu aveam nici fisa postului, nici un proces ... (vezi toată discuția)
Cine este vinovat? bitu bitu Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. Sunt acuzat de delapidare,mentionez ca nu am avut niciodata fisa postului de casier sau gestionar si ... (vezi toată discuția)
Inventar minus, acuzat de furt! mihaicostache mihaicostache Buna ziua! Ma numesc Costache Mihai si sunt disperat! Prietena mea este angajata la o firma care se ocupa cu vanzarea articolelor de incaltaminte. In ... (vezi toată discuția)