avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... izolare termica acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

izolare termica acoperis

Vreau sa stiu in ce baza legala ( nr.leg , etc )se poate izola si termic acoperisul unui bloc tininduse cont ca izolarea hidro a fost facuta acum 5 ani.Cei de atunci si cei de acum care conduc blocul nu ii intereseaza ca noi cei de la 10 avem probleme cu frigul .NU pot sa tin caloriferele la maxim non stop in general
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 03:17, 15 Decembrie 2010
Nu acoperis.
Ordonanta de urgenta 18/ 4 martie 2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte ( Monitorul Oficial 155 din 12 martie 2009 )

Capitolul II - Lucrari de interventie
Art. 4
Lucrarile de interventie la anvelopa blocului de locuinte, stabilite prin prezenta ordonanta de urgenta, sunt:
a) izolarea termica a peretilor exteriori;
b) inlocuirea ferestrelor si a usilor exterioare existente, inclusiv tamplaria aferenta accesului in blocul de locuinte, cu tamplarie performanta energetic;
c) termo-hidroizolarea terasei/termoizolarea planseului peste ultimul nivel in cazul existentei sarpantei;
d) izolarea termica a planseuiui peste subsol, in cazul in care prin proiectarea blocului sunt prevazute apartamente la parter;
e) lucrari de demontare a instalatiilor si a echipamentelor montate aparent pe fatadele/terasa blocului de locuinte, precum si remontarea acestora dupa efectuarea lucrarilor de izolare termica;
f) lucrari de refacere a finisajelor anvelopei.

-Norma metodologica nr. 17/2009 de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 18/2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte ( Monitorul Oficial, Partea I nr. 194 din 27/03/2009)

-Hotararea 736 /21 iulie 2010 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 69/2010 privind reabilitarea termica a cladirilor de locuit cu finantare prin credite bancare cu garantie guvernamentala
(Monitorul Oficial 537 /2 august 2010 )
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2010
LocatarB, utilizator
Prin izolarea termica a blocurilor de locuinte se intelege, referitor la terasa, reparatia terasei contra infiltratiilor de la ploi si topirea zapezii.
Izolarea termica se va face la ziduri si subsol.
Gresiti, dupa cum scrie in postul anterior - art. 4 lit c din legea spune clar ca se face termoizolarea terasei sau a planseului peste ultimul nivel.

Lasand aceasta ordonanta deoparte (18/2009) - asta s-ar intampla doar daca se intra in program (care acum nu mai are fonduri si e suspendat) - nu puteti sa faceti aceasta termoizolare decat in urma unei hotarari a adunarii generale - se considera investitie nu reparatie - prin care sa se aprobe un buget pentru aceasta investitie.
Nu gresesc pentru ca in lege scrie:
c) termo-hidroizolarea terasei/termoizolarea planseului peste ultimul nivel in cazul existentei sarpantei;

Utilizatorul n-a pomenit nimic de sarpanta, or cum la majoritatea blocurilor terasa este fara sarpanta i-am dat un raspuns despre situatiile majoritare.
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2010
elga50, moderator
Exact - se refera la termoizolarea terasei / (sau) a planseului peste ultimul nivel in cazul existentei sarpantei.
Daca nu exista sarpanta se termoizoleaza terasa.

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica - documente rodicadumitru rodicadumitru va rog sa ma sprijiniti cu urmatoarele raspunsuri: 1. Stau la ultimul etaj al unui bloc cu 4 etaje. Ca intotdeauna, camd se pune problema de terasa, nu sunt ... (vezi toată discuția)
Terasa bloc eu.ro eu.ro ce trebuie sa plateasca un locatar de bloc de la et 4 din 10,obligat doar ; 1 hidroizolatie 2 hidro-termoizolatie? (vezi toată discuția)
Termoizolare terasa bloc dadi2k dadi2k Buna ziua, Am o nelamurire in legatura cu obligativitatea legala de a termoizola terasa unui bloc sau nu. Terasa blocului nostru trebuie reparata, unii ... (vezi toată discuția)