avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Apel SNUAU 112 - intre abuz si alertare falsa (3 ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Apel SNUAU 112 - intre abuz si alertare falsa (3 apeluri)

Mama mea a sunat noaptea la 112 pentru ca politistii sa potolesca muzica de la vecini. La primul apel - nu s-a simtit nici o diferenta in muzica. La al doilea apel politistii au venit si au dat amenda ca nu aud ei nimic. Al treilea apel la 112 a fost cu intentia de a-i reclama pe politisti - care au sustinut "haideti doamna ca puteti sa dormiti si cu muzica asta!"

Ca contraargument avem expertize si amenzi anterioare date vecinilor. I-am reclamat pe politisti si urmeaza sa ne confruntam cu o situatie inedita in care tot noi suntem cei amendati din nou pentru apel abuziv - alertare falsa....dupa "spusele" politistei de la capitala, dupa ce am fost amendati ca nu s-au constatat faptele reclamate.

In ce masura se interpreteaza OUG 34/2008 ca fiind un pericol faptul ca nu putem dormi noaptea si ni se pune sanatatea si mediul in pericol si ni se tulbura locuinta in mod repetat?

Ni s-a spus ca am putea fi amendati din nou de catre Capitala datorita celor 3 apeluri abuzive 112, pentru neconstatarea faptelor reclamate.

Cat de abuziv e sa suni la 112 cand esti " in pericol " Ce inseamna "in pericol" ?

"Cap 1. Art. 2. - alin (2)
Numarul unic pentru apelurile de urgenta se apeleaza atunci cand este necesara interventia agentiilor specializate de interventie, pentru asigurarea asistentei imediate in situatii in care este periclitata viata, integritatea ori sanatatea cetateanului, ordinea publica, proprietatea publica sau privata ori mediul. "

(Evident incercam sa anulam amenda si pv de contraventie - " nu s-au constatat cele reclamate") .. aiurea...nu aveau politistii sonometre la ei!, iar vecinii au deja amenzi si avertismente luate in scris si le avem in posesia noastra.

Cred ca si daca as suna de 100 de ori pe noapte la 112... in conditiile aceastea tot nu ar fi abuziv sau alertare falsa. in conditiile in care politistii rezolva problema pentru urmatoarele 20 de minute cat sunt ei acolo si apoi incepe iar.
E corect sa scriu in reclamatia de la capitala ca polistii chemati au facut abuz in serviciu? ce mi se poate intampla mie ..

Ori ei au facut un abuz cu amenda - ori mama a facut un abuz sunand de 3 ori ca sa se rezolve o problema nerezolvata de ani de zile si de 3 ori nerezolvata in seara aceea.
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
ContSters83715, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 02:59, 13 Decembrie 2010
Daca ei nu au sesizat niciun zgomot de natura sa atraga o sanctiune si au trecut aceasta in rapoartele intocmite,puteau aplica amenda legala impotriva dvs.
Politistii dovedesc cele petrecute cu inregistrarile telefonice de la 112.
Nu stiu cum puteti dovedi dvs realitatea pe care o pretindeti.Daca nu aveti probe veti pierde procesul.
In realitate au zis: "haideti doamna ca puteti dormi si cu muzica asta!", deci a recunoscut ca se aude muzica !
Iar eu am expertize sonometrice si amenzile date impotriva galagiosilor
Nici o expertiza facuta la mine in casa pana in prezent nu indica ca ei ar fi sub limitele legale
In schimb toate buletinele lor sonoemtrice facute la ei... sunt PERFECT LEGALE". (S-a intalnit hotu cu prostu)
Mai mult - nu pot sa faci expertiza sonometrica in fiecare zi, deci - se da amenda pe baza ultimei expertize.....chiar daca in noaptea acea nu s-a facut expertiza - mai mult in instanta vom cere expertiza judiciara - si sa vedem rezultatul restabilirii adevarului., asa cum s-a petrecut in noaptea in care politistii NU au fost dotati cu sonometre si nu au putut indica un nivel exact al poluarii fonice, care lor li s-a parut pe baze nestiintifice ca " haideti doamna ca puteti sa dormiti si cu muzica asta" - uite ca nu se poate.
Nici macar expertiza facuta de "galagiosi": si contrasemnata de mine nu indica faptul ca se incadreaza sub limitele legale sau ale zgomotului de fond.
Practic pana in prezent nu exista nici o expertiza facuta la mine in dormitor sau casa care sa ateste ca limitele sunt legale. Deci nu inteleg ce proces as putea pierde, chiar daca, prin absurd, nu am martori. Daca locuiam singur in casa ce faceam? Nu aveam dreptul sa dorm sanatos..

Politisul cand face un malpraxis , se traduce ca lucreaza "profesionist"?
Sunt si ei "oameni".... IN trei ani de zile nu au dat nici o amenda GALAGIOSILOR cand au fost chemati prin 112! oameni de bun simt, niste "profesionisti"..., deci, care sunt sansele mele acum sa pierd procesul de contestare al amenzii date mie? plus ca mai risc o amenda ca am sunat abuziv - deci doua amenzi, Deci care e abuzul daca am sunat de 3 ori la 112 si de trei ani problema e nerezolvata de institutii. Iar in noaptea aceea nu a fost rezolvata de 3 ori. Explicati-mi si mie. Cand nici o expertiza dea lor nu e in limite legale. Toate sunt cu depasiri. Doar cele "contrafacute" la ei in local sunt perfect in "regula" iar cele masurate in apartament nici una nu e.. intelegeti....."incurcatura"? Niciodata nu au facut setul lor de masuratorile cu aparatele date la maximum si atunci normal ca expertizele lor sunt perfecte, acum ziceti la ce sa ma astept mai rau... ba mai mult cea mai recenta masuratoare a lor are 0,5 decibeli peste zgomotul de fond.
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
ContSters83715, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda aplicata pe nedrept ContSters83715 ContSters83715 politistul mi-a dat o amenda pe nedrept ca am sunat la 112 noaptea, reclamand vecinul. Vecinul are mai multe amenzi pt tulburarea linistii publice. Pe ... (vezi toată discuția)
Zgomot vecini cristi0807 cristi0807 De 1 an am o problema mare cu zgomotul produs de fridigerul vecinilor. Frigiderul se afla chiar langa peretele comun cu camera mea, si din nefericire fix langa ... (vezi toată discuția)
Program bar și tulburarea liniștii publice. ce legi pot invoca, ce plângeri pot face, și unde ? Ionut D. Ionut D. In fapt: Vis-a-vis de casa parintilor este deschis un bar - punct de lucru al unei societati comerciale din localitatea invecinata. Nu are afisata denumirea ... (vezi toată discuția)