avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt cu probleme....
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt cu probleme....

I AM FACUT PRIETENULUI MEU DE APARTAMENT O GLUMA...si anume aceea de ai lua si ai ascunde in cutia postala o suma de bani, lasand usa deschisa...El a sunat la politie deoarece eu eram plecat din localitate si cand m a sunat, politia era deja acolo...eu am intrat in panica si nu am avut curajul sa i spun ca eu am fost si l a intrebarile telefonice ale politistului i am spus ca mi a disparut si mie o suma de bani...Va rog ajutati ma deoarece el m-a sunat in seara asta si mi a spus ca daca vreau sa recunosc ceva sa spun acum pt ca dimineata el a fost chemat la politie si se va trimite catre procuratura cazul...ce patesc in asemenea situatie???multumesccccc celui/celei care imi raspunde...
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:03, 13 Decembrie 2010
Acesta ,astfel cum ati"regizat" dvs totul ,este un furt.
De cat timp locuiti impreuna in acelasi apartament ?

Mie imi vine greu sa cred povestea cu usa deschisa,cu faptul ca nu ati recunoscut pana acum ca ati facut o "gluma",care pana la urma numai gluma nu este,ca ati mers pana acolo incat ati declarat polisitului o minciuna.
Este cam"cusuta cu ata alba",cum se spune in popor

Vi se va intocmi dosar penal pentru furt,incadrarea juridica probabil depinzand de locatiunea dvs in aceiasi camera cu partea vatamata.

Daca fapta se va incadra la art.210 c.pen,veti avea probabil sansa ,doar daca veti recunoaste fapta si daca acesta va dori sa isi retraga plangerea penala
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Recunoasteti fapta nu mai incercati sa induceti in eroare autoritatile pentru ca vor afla adevarul foarte repede si va fi mai rau pt dumnoavoastra. Duceti-va la prietenul dumneavoastra si spuneti ca i-ati luat banii ca aveati nevoie urgent sau oricare ar fi motivul adevarat si rugati-l sa isi retraga plangerea daca este vorba de furtul in forma simpla. Nu mai incercati sa ocoliti adevarul pt ca ati facut o greseala si va poate fi iertata. Daca prietenul dumneavoastra nu va fi de acord sa isi retragaplangerea atunci recunoasteti fapta autoritatilor si veti beneficia de o circumstanta atenuanta conform "micii reforme", bineinteles aceasta circumstanta se va retine numai daca aratati ca va pare rau pt fapta savarsita, daca paguba este recuperata si daca sunteti la prima abatere, iar cu putin noroc vi se va aplica o amenda administrativa. Deci sfatul meu este sa dati banii inapoi cat mai repede si sa va impacati cu partea in vederea retragerii plangerii.
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
ContSters178374, utilizator
Cred eu ca in viitor este bine sa va cenzurati pornirile,dar mai ales sa spuneti adevarul.
Va place sau nu va place,culpa dvs exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce caz de furt nu se poate retrage plangerea? ilia36 ilia36 daca mi s-a furat un leptop de catre o fata care venea pe la mine periodic si dupa 2 saptamani a comis furtul intra la furt calificat si nu-mi pot retrage ... (vezi toată discuția)
Loc de munca abcd90 abcd90 Bună ziua . Am și eu o simpla întrebare , un prieten de al meu a lucrat la un bar fără contract de munca adică la negru și când a venit ziua de salar ... (vezi toată discuția)
As dori sa stiu ce incadrare am in aceasta situatie cu incadrare penala. toren190 toren190 Acum 1 an sa furat din clasa mea (sunt elev la liceu in clasa 10-a) un telefon. Un alt coleg fusese autorul faptei ,eu nu am participat la actul furtului ... (vezi toată discuția)