avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... scutirea de plata a cheltuielilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

scutirea de plata a cheltuielilor

Plec in strainatate pentru un an de zile iar apart. meu va ramane liber. Va trebui sa platesc in continuare liftul, femeia de serviciu, lumina pe scara avand in vedere ca nu voi mai beneficia de acestea? Din ceea ce spune administratorul blocului, asa inteleg. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:44, 17 Decembrie 2010
Trebuie sa platiti tot ce se imparte pe cota-parte indiviza.
Nu veti plati ceea ce se imparte pe numar de persoane: electrica, salubrizarea si gazele.
cheltuielile care se platesc obligatorii conf.legii sunt : salariile celor angajati de asociatie (pres., admin., femei serviciu-curatenie, lumina pe scara, etc...cheltuieli comune) si eventual daca in ap. aveti caldura iar daca nu aveti caldura , cota parte care e stabilita de AG conf.legii...caci restu de cheltuieli, gunoiu e pe pers, consum apa rece/cald ce e pe apometru, lumina si gase in ap...se platesc doar daca e consum...daca e sa fiti plecat pt un termen mai lung...nu e nimeni, deci nu veti plati.
Ce ar fi recomandat...sa lasati niste banii sau pe cineva care sa va plateasca cheltuielile care va revin in lipsa.
@cavalis

cheltuielile care se platesc obligatorii conf.legii sunt : salariile celor angajati de asociatie (pres., admin., femei serviciu-curatenie, lumina pe scara, etc...cheltuieli comune)


De cand lumina pe scara este un salariu?



poate exprimare induce in eroare...cum salariile s eplatesc pe cota-parte...asa si lumina pe scara tot bun comun si se plateste...asta e ideea. Stai sau nu in acel ap., platesti cat iti revine.
Ar fi o vorba, nu iti convine la comun...mutate la casa/vila/etc...doar e libertate sa faci acest lucru.
Tocmai ii raspunse @ELGA mai sus si lamurise omul.

Apareti dv care spuneti ca nu ca plateste si lumina pe scara.

O sa i se treaca 0 persoane la lista de intretinere.Lumina pe scara este pe persoane deci nu o sa o plateasca ca nu o aprinde el.

Alte discuții în legătură

Legea lifturilor ianniglx ianniglx Cea mai stupida lege din cate exista in romania legea privind lifturile: este normal sa platesti intretinere lift atata vreme cat stai la parter sau demisol ... (vezi toată discuția)
Costuri intretinere apartament nelocuit kitty35 kitty35 Buna ziua.As avea o intrebare pentru dumneavoastra..Avand in vedere ca nu locuiesc in apartament de 2 ani de zile ,este totul platit la zi ,de ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Administrare imobil- plati cota parte indiviza. BaBaNu BaBaNu Salut, As dori sa ma informati cu privire la urmatoarele..daca e normal sau merge rezolvat si altfel. Bloc cu 1 scara , s-a infiintat asociatia de ... (vezi toată discuția)