avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Suspendare activitate + leasing auto
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Suspendare activitate + leasing auto

Buna ziua!
am o firma aflata in suspendare activitate si un leasing auto in derulare la care au trecut 3 ani si mai e doar unul.
Societatea de leasing nu vrea sa-mi mai emita facturile de leasing, deoarece spune ca firma fiind in inactivitate trebuie sa achit integral sau sa cesionez bunul.
Eu stiam ca platile la furnizori in derulare se pot efectua in continuare chiar daca este in suspendare activitate....
firma de leasing a zis ca in baza unei hotariri interne a lor nu mai vrea sa continue contractele cu firmele aflate in suspendare, desi eu vreau sa platesc in contiuare.
e legal sa faca asa ceva?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 21:01, 17 Decembrie 2010
Cititi cu atentie contractul. Daca in contract nu este stipulat acest lucru, nu va poate obliga sa semntati act aditional. Incercati sa gasiti intelegere la nivel de conducere a unitatii de leasing. Daca nu aveti rate restante la ei nu au voie sa faca acest lucru.
puteti achita ratele in contul lor, conform scadentarului din contract. factura nu este obligatorie ptr a face platile, acestea fiind valabile si opozabile firmei de leasing.
nu am gasit nicaieri in contract acest lucru, si le-am zis si lor. Ei spun doar ca s-a luat o hotarire interna, contractul de leasing fiind suspendat si asa cum zic ei, nu poate fi reactivat....
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
christty31, utilizator
hotaririle lor interne nu exista din punctul dvs de vedere. trebuie doar sa respectati contractul si sa achitati ratele conform scadentarului.
nu o scoti la capat cu ei. mai bine cesionezi contractul catre tine sau catre alt srl
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
alberto_e60, utilizator

Alte discuții în legătură

Cesionare contract de leasing niculaucarmen niculaucarmen in cazul in care am cumparat o masina pe societate de la o firma de leasing, si am suspendat activitatea societatii, pot cesiona contractul de leasing unei ... (vezi toată discuția)
Cesionare lesing financiar florentyna florentyna Buna ziua, Am si eu o situatie, legata de cesionarea unui contract de leasing. In anul 2007 am incheiat un contract de cesiune pentru un teren . O firma a ... (vezi toată discuția)
Executarea silita; leasing auto antoanela dinca antoanela dinca buna ziua, am un contract de leasing pentru masina, in luna ianuarie 2011 , am primit instiinatre ca contractul este reziliat iar dosaru a fost dat ... (vezi toată discuția)