avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reducere pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reducere pedeapsa

Fratele meu are sentinta definitiva de 17 ani pentru trafic de droguri de mare risc a fost fugit in Anglia 3 ani dupa care l-au prins si urmeaza sa fie extradat. exista vreo posibilitate sa se mai poata face ceva in instanta pentru a reduce pedeapsa , sau sa se rejudece.? Multumesc
considerati ca este vreo eroare judiciara sau doriti numai reducerea pedepsei?

dosarul s-a judecat in lipsa, a fost reprezentat de avocat la proces? a fugit dupa pronuntarea sentintei? a fost prezent in cursul anchetei penale?
17 ani e o pedeapsa foarte mare .
functie de cum au fost condamnati ceilalti inculpati (ca banuiesc ca au fost mai multi in dosar),de probele ,fapte ,inscrisuri care nu au fost cunoscute bde instanta la solutionarea dosarului isi poate face o parere si sa solicite revizuirea dosarului.
Daca sentinta este definitiva si probabil este,puteti sa introduceti contestatie in anulare sau contestatie la executare,daca sunt intrunite conditiile prevazute de lege.
Da, se poate rejudeca cauza in Romania in cazul mandatului european de arestare, dar in anumite conditii strict si limitativ prevazute de lege. (aret 522 indice 1 C.p.p.).
Trebuie verificat dosarul cauzei pentru un raspuns mai detaliat... asa ca ar fi bine sa ii angajati un avocat! 17 ani reprezinta extrem de mult!
Doar daca se obtine rejudecarea ar exista posibilitatea unui "19"... caz in care s-ar mai reduce putin pedeapsa!
Deci teoretic exista sanse.. practic..ramane de vazut!

Av. Claudiu Sorin Feteanu

Alte discuții în legătură

Prescrierea unei fapte de frauda claudiaeli claudiaeli Faptele s-au intamplat in 1999,in anul 2000 in luna ianuarie familia a plecat din tara pana in ziua de astazi,locuind in marea britanie. ... (vezi toată discuția)
Condamnare pe viata in afara tarii alinaganea32 alinaganea32 buna ziua as dori sa stiu la o condamnare pe viata in afara se poate face rejudecare? care sunt incadrarile juridice? multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Detinere de cocaina andr_georgi andr_georgi O persoana foarte apropiata mie afost prinsa la granita din Bulgaria cu 500 kg de cocaina. A ost retinuta pe teritoriul Bulgariei. Acum urmeaza sa se judece. ... (vezi toată discuția)