avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescrierea unei fapte de frauda
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescrierea unei fapte de frauda

Faptele s-au intamplat in 1999,in anul 2000 in luna ianuarie familia a plecat din tara pana in ziua de astazi,locuind in marea britanie.
Sotul meu a fost acuzat si condamnat ( 10 ani) in lipsa pentru acele fapte in 2006,pe baza unor cecuri fara acoperire sau semnatura care au inceput sa ruleze 6-8 luni mai tarziu (octombrie-noiembrie 2000).

Tin sa mentionez ca de cand am plecat,sotul meu nu a parasit Marea Britanie.
In momentul de fata a fost retinut de catre autoritatile britanice deoarece statul roman a cerut extradarea acestuia(avem rezidenta permanenta)

Este posibila prescrierea faptelor ( nu a condamnarii) sau redeschidea cazului avand in vedere ca acesta a fost condamnat in lipsa si s-au facut magarii ca acesta sa pice in timp ce altii care au luat banii sa stea bine mersi...multumesc mult
Ultima modificare: Duminică, 5 August 2012
claudiaeli, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:09, 6 August 2012
Poate avea dreptul la o rejudecare a cazului in prezenta sa.
Se numeste rejudecare dupa extradare.
Pentru calculul termenului de prescriptie a executarii pedepsei trebuie date exacte.
Nu cred ca s-a prescris in cazul dvs. daca a fost condamnat la 10 ani.
Doar rejudecarea cazului in Romania il poate ajuta.
Poate primi o pedeapsa mai mica chiar daca a fost condamnat anterior.
Daca e nevinovat se va analiza de instanta.
Nu este recomandabil sa deschida proces fara avocat ales intrucat procesul este complicat.
Daca sotul dv a fost condamnat pentru inselaciune in varianta emiterii unor cecuri fara acoperire,pedeapsa este de la 3 la 15 ani,asta insemnand ca termenul de prescriptie a faptei este de 10 ani.Acest termen se aplica daca nu au intervenit intreruperi ale cursului prescriptiei cum ar fi de ex primirea unei citatii.Cat despre prescriptia speciala(adica prescriptia care nu ia in calcul intreruperile) nici nu poate fi vorba deoarece in acest caz termenul ar fi de 15 ani.In acest interval cat a durat urmarirea si judecarea,sotul dv a primit vreo citatie?E posibil sa se fi considerat in mod eronat ca acesta se sustrage urmaririi si judecatii iar cauza sa se fi judecat in lipsa,aceasta imprejurare fiind un motiv destul de bun pentru rejudecare,deoarece nu a fost respectat dreptul la aparare.
Bineinteles ca se poate obtine rejudecarea,sfatul meu este sa angajati un avocat bun si dispus la munca serioasa.Toate cele bune!
Pedeapsa aplicata a fost de 10 ani.
Probabil ca limitele de pedeapsa au fost de la 10 la 20 de ani.
Posibil dar nu prea vad ce fapta de frauda sa prevada o pedeapsa asa mare.Poate ne spune doamna care a inititat topicul daca stie infractiunea exacta pentru care a fost condamnat sotul.E posibil totusi sa fi fost condamnat pt o infractiune continuata sau pt un concurs de infractiuni si in acest fel sa fi rezultat 10 ani
E posibil sa fie vorba de inselaciune sau de delapidare...
Daca minimum pedepsei era 3 ani doar extrem de rar se poate ajunge la 10 ani...
Eu am in vedere logica aplicarii pedepselor prin raportare concreta la practica judiciara.

Oricum, daca e vinovat va fi destul de greu sa intre sub o pedeapsa de 10 ani (daca nu am considerat eu gresit incadrarea juridica....ceea ce nu cred)
Greu dar nu imposibil...

Alte discuții în legătură

Ma predau sau mai astept putin? ContSters183276 ContSters183276 In baza art.26 C.pen.rap.la art.215 alin.2 si 3C.pen.pentru comiterea infractiunii de complicitate la inselaciune(pct.6-R) condamna pe inculpatul ...fiul ... (vezi toată discuția)
Urmarire in comunitate stiffmeis stiffmeis Ziua buna. Ajutati-ma va rog in privinta urmatoarei informatii: In cazul unei pedepse definitive de 18 luni cu executare din care 12 erau dintr-o alta pedeapsa ... (vezi toată discuția)