avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda politia comunitara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda politia comunitara

am primit o amenda in valoare de 1000 de lei de la politia comunitara.... am parcat neregulamentar dansii au venit sa-mi dea amenda, m-am certat cu dumnealor, apoi au venit cei de la circulatie si m-au amendat... acum m-am trezit si cu o amenda de la politia comunitara, amenda de care nu stiam deoarce nu mi s-a spus nimic.... in procesul verbal al amenzii scrie ca am parcat neregulamentar si am lovit un politist comunitar, lucru total neadevarat...este trecut acolo si un martor. ce pot face? cum o pot contesta? de la politia comunitara am fost asigurat ca din partea dumnealor nu se prezinta nimeni la proces...? am sanse sa castig la contestatie? daca da ce trebuie sa fac? amenda nu trebuia sa aiba si o ora la care s-a petrecut incidentul, asceasta nu are decat data....?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:31, 17 Decembrie 2010
am inteles ca amenda trebui sa caontina data, ora, locul faptei... ea nu contine decat data emiterii si cineva mi-a zis ca am mari sanse din acest motiv... pt ca amenda este considerata nula
1715 a scris:
am inteles ca amenda trebui sa caontina data, ora, locul faptei... ea nu contine decat data emiterii si cineva mi-a zis ca am mari sanse din acest motiv... pt ca amenda este considerata nula

Nu amenda contraventionala este nula, ci procesul verbal de contraventie este lovit de nulitate absoluta daca nu contine mentiunile de la art. 17 din OG nr. 2/2001. Nulitatea procesului verbal de contraventie este constatata de catre instanta.

Art. 17. - Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.

Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
pai si daca procesul verbal este nul, mai platesc amenda?
1715 a scris:
pai si daca procesul verbal este nul, mai platesc amenda?

Va rog sa cititi inca o data mesajul meu.
Nulitatea unui proces verbal de contraventie nu o constat eu, dvs. sau oricine altcineva, ci numai instanta.

Ultima modificare: Vineri, 17 Decembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda trecere neregulamentara fără proces verbal Iiordacha Iiordacha Buna ziua, Azi am trecut neregulamentar, paralel cu trecerea de pietoni la 5 metri. Nu au fost masini si nu am încurcat traficul. Am fost oprit și ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie in alb elenalu elenalu Tatal meu a fost oprit undeva in tara pt.depasirea vitezei legale(a fost luat cu radarul). Dupa ce si- dat datele politistului care l-a oprit , a stat sa i se ... (vezi toată discuția)
Poate sa ma amendeze pt neoferit relatii cine conducea masina?? aidu aidu Am primit 200 lei amenda, in temeiul prev. art. 2 alin 31) Legea 61/1991, pt ca m-au invitat sa dau relatii cine conducea masina (parcata, chipurile ... (vezi toată discuția)