avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cheluieli de judecata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cheluieli de judecata

Buna Ziua
Am piedut un proces si avocatul parte adverse a cerut o suma oribil;a de mare ca cheltuiel de judecata exista vreo posibilitate sa fac atac la sentinta respectiva. Are drept de recurs 7 zile. Dar cum pot anula cheltuielile de judecata?
Va rog este foarte important, daca se poate cu motivarea in drept
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 19:07, 13 Decembrie 2010
chiar e indicat sa faceti recurs unde sa solicitati diminuarea acelor cheltuieli de judecata.
dar pe ce motiv? baza legal daca sunteti amabil,
Idea este ca nu se poate executa suma deoarece firma care o reprezint este din Ungaria si este in Faliment. Tot ce poate sa faca avocatul respectiv este sa se inscrie cu creanta (cheltuiala de judecata) la masa credala.
Am dreptate?
Dar neaparat trebuie sa anulez acea suma? Chiar este o provocare nu?
daca nu exista o posibilitate reala de a fi platite atunci nu merita sa faceti recurs.
motivul de recur poate fi art.274 Cpc - marimea onorariului nu este justificata de complexitatea cauzei. insa este la discretia judecatorului daca va diminua onorariul sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata baloghjoe baloghjoe Buna Ziua Am piedut un proces si avocatul parte adverse a cerut o suma oribil;a de mare ca cheltuiel de judecata exista vreo posibilitate sa fac atac la ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata NASTUREL NASTUREL Buna ziua, Am o intrebare:daca firma are avocat angajat in baza unui contract pe care il plateste cu o anumita suma fixa si care sa ii reprezinte in orice ... (vezi toată discuția)
Reducere onorariu avocat in cadrul executarii silite  Boncu Constantin Boncu Constantin Buna ziua, am executat silit o hotarare de partaj - punere in posesie a unui teren; debitorul a formulat o contestatie la o executare silita care are un ... (vezi toată discuția)