avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale paza si protectie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

paza si protectie

buna ziua.
am o rugaminte referitoare la legea nr. 333/2003, astfel:
art. 3 din respectiva lege stipuleaza:
Art.3. – (1) Unitatile care opereaza cu numerar, în cuantum zilnic de peste 2500 euro sau echivalentul acestuia, au obligatia folosirii seifurilor pentru pastrare si implementarii de masuri si mijloace de securitate care sa asigure o protectie eficienta a personalului operator si a valorilor pe timpul manipularii, procesarii, depozitarii sau transportului, descurajarea infractiunilor contra patrimoniului si sa contribuie la strangerea de probe pentru identificarea faptuitorilor.
(2) Masurile minimale de securitate pe zone functionale, categorii de unitati si plafoane valorice sunt definite în Anexa nr.1.
Am rugamintea de a-mi comunica unde pot sa gasesc anexa de mai sus, eventual cu nr. de monitor sau de hotarare, etc.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 11:48, 14 Decembrie 2010
articolul 3 arata in felul urmator (cu modificarile aduse pina in martie 2010):

Art. 3. - (1) În funcţie de importanţa, specificul şi valoarea bunurilor pe care le deţin, conducătorii unităţilor prevăzute la art. 2 alin. (1), cu sprijinul de specialitate al poliţiei, pentru sistemele civile de pază, sau al jandarmeriei, pentru cele militare, stabilesc modalităţi concrete de organizare şi de executare a pazei, după caz, cu efective de jandarmi, pază cu gardieni publici, pază proprie sau pază prin societăţi specializate.
(2) Unităţile grupate pe un anumit spaţiu pot organiza, cu avizul poliţiei, paza în comun cu gardieni publici, pază proprie sau prin societăţile specializate de pază. Conducătorii acestor unităţi stabilesc forma de pază, obligaţiile şi răspunderile fiecărui beneficiar, inclusiv cele privind întocmirea planului de pază.
(3) La unităţile unde nu este posibilă realizarea unui sistem de pază organizat, conducătorii acestora sunt obligaţi să execute împrejmuiri, grilaje, obloane, încuietori sigure, iluminat de securitate, sisteme de alarmă sau alte asemenea mijloace necesare asigurării pazei şi integrităţii bunurilor.
(4) Protecţia demnitarilor români şi a celor străini pe timpul şederii în România, a familiilor acestora, paza sediilor de lucru şi a reşedinţelor acestora se asigură de Serviciul de Protecţie şi Pază, conform atribuţiilor prevăzute în legea specială de organizare şi funcţionare a acestuia.
(5) Protecţia magistraţilor, a poliţiştilor şi jandarmilor, precum şi a membrilor de familie ai acestora, în cazurile în care viaţa, integritatea corporală sau avutul acestor persoane sunt supuse unor ameninţări, se asigură de Ministerul de Interne*), potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot renunta la firma de paza? anastedo anastedo servus vreau sa stiu daca pot renunta la firma de paza,in conditiile in care am 3 camere video,o alarma conectata la telefonul meu,si sa inchei o asigurare cu ... (vezi toată discuția)
Politia spune ca ... Qala Qala Am un magazin cu produse de profil I.T. de dimensiune relativ reduse, deci nu pot spune ca am marfa de foarte mare valoare. Am doi pereti comuni cu vecinii, ... (vezi toată discuția)
Legea 333/2003 actualizata cu 40/2010 predescughe predescughe La o asociatie de proprietari s-a trimis o informare in sensul ca la sediul asociatiilor de proprietari si in incaperile in care se incaseaza bani trebuiesc ... (vezi toată discuția)