avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... taxa de timbru declaratie de creanta
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

taxa de timbru declaratie de creanta

Buna ziua. Daca am depus declaratia de creanta in termen dar nu am depus chitanta reprezentand taxa de timbru ce se poate intampla? Mentionez ca termenul pentru depunerea contestatiilor este in 2011 . Va rog si un temei legal pentru termenul de achitare a taxei de timbru privind declaratia de creanta
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 14:39, 14 Decembrie 2010
conform art.62 lichidatorul va notifica creditorii privind termenul-limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului, care va fi de maximum 45 de zile de la deschiderea procedurii, precum şi cerinţele pentru ca o creanţă înregistrată să fie considerată valabilă, precum si termenele de verificare a creantelor.

in consecinta, la termenul de verificare al creantelor trebuie sa exista la dosar dovada achitarii taxei de timbru, in caz contrar cererea de admitere nu indeplineste conditiile legale si in consecinta lichidatorul nu va inscrie titularul / creanta in tabelul creditorilor.
Art. 6. din Legea nr.146/1997 prevede:" In materie comerciala, se taxeaza urmatoarele cereri: .....
c) actiuni, cereri si contestatii introduse in temeiul Legii nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei.... 120 lei"
In cazul in care pana la termenul de verificare al creanţelor nu depuneti taxa de timbru in baza art.20 din Legea nr. 146/1997 cererea se va respinge ca netimbrata.
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2010
Carmen Chitu, Avocat
am inteles multumesc. Dar daca depun chitanta prin posta in ziua termenului de verificare a creantelor e ok?
ar fi perfect daca ati discuta in prealabil cu lichidatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie aparuta in tabelul final de create dar platita tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, In calitate de debitor am cerut intrarea in proced simplificata de insolv si faliment, instanta a acordat termen de definitivare a ... (vezi toată discuția)
Respingerea exceptiei netimbrarii leonida leonida daca s-a facut cerere de recurs fara a se achita taxa de timbru si timbrul judiciar iar primul termen sa amanat pt. a i se pune in vedere sa achite taxa de ... (vezi toată discuția)
Fostii angajati trebuie sa plateasca timbru si taxa judiciare pentru inscrierea la masa credala si pentru contestatie la tabelul preliminar?! irinairina13 irinairina13 Buna ziua, Un fost angajat si-a dat fosta firma angajatoare in judecata, procesul fiind suspendat din cauza intrarii firmei in insolventa. Fostul angajat ... (vezi toată discuția)