avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul refuza plata ultimului salariu si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul refuza plata ultimului salariu si eliberarea CM deoarece nu semnez fisa de lichidare

Am incetat relatiile contractuale cu angajatorul cu acordul partilor, iar acesta , la expirarea preavizului ( perioada in care nu am fost primit la lucru) a venit cu fisa de lichidare in care era trecuta o imputatie. Nu am fost de acord sa semnez aceasta fisa de lichidare, iar angajatorul refuza sa-mi elibereze ultimul salariu si CM. Precizez ca in momentul in care am semnat hartia cu incetarea contractului de munca cu acordul partilor a fost intocmit un PV de predare primire, prin care s-au predat toate bunurile aflate in gestiune, facturi, chitante, bani, obiecte de inventar, etc.
Ce este de facut ?
Cel mai recent răspuns: Nevami , utilizator 13:57, 16 Decembrie 2010
imputarea nu se poate face in baza unei fise de lichidare. are nevoie de o sentinta judecatoreasca.

sesizati ITM si apoi instanta de judecata.
multi angajatori apeleaza la aceata metoda de a constange angajatii (retinerea carnetului de munca) insa nu e legala. Inteleg ca angajatorul vrea sa retina acea "imputatie" din ultimul salariu.
Avand in vedere ca CIM (ITM-ul nu are ce sa faca) a incetat, va ramane calea instantei.
Angajatorul vrea sa retina acea imputatie din garantia retinuta.
daca nu ati semnat vreun contract de garantie , nu ati semnat preluare de gestiune si nu sa facut un inventar nu are voie legal sa va impute nimic
Exista un contract de garantie semnat dar, in momentul in care am semnat hartia cu incetarea contractului de munca cu acordul partilor a fost intocmit un inventar care s-a finalizat cu proces verbal in care era stabilita clar valoare lipsurilor constatate si pentru care s-a intocmit decizie de imputare ( decizie recunoscuta si semnata de aprox 250 RON) dar pe fisa de lichidare apare o alta valoare , mult mai mare, aprox 4500 RON comparativ egala cu valoarea garantiei retinute.

Alte discuții în legătură

Fisa lichidare danymayl danymayl Buna ziua, pe data de 10-112008 mi-am dat demisia din cadrul unei SC (electrocasnice) cu acordul ambelor parti!magazinul s-a desfiintat!astazi am fost si ... (vezi toată discuția)
Nota de lichidare rocky2009 rocky2009 Buna ziua, am o intrebare legata de nota de lichidare si cartea de munca. Mi-am dat demisia de la firma la care lucram si fostul meu sef nu vrea sa-mi ... (vezi toată discuția)
Lipsã în gestiune ºi reþinere din salariu chesha chesha In luna noiembrie 2012 m-am angajat la un magazin la SC X SRL.In luna februarie ,in urma unui inventar fc la un alt magazin de al lor s-a constatat o lipsa fff ... (vezi toată discuția)