avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nota de lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nota de lichidare

Buna ziua,
am o intrebare legata de nota de lichidare si cartea de munca. Mi-am dat demisia de la firma la care lucram si fostul meu sef nu vrea sa-mi semneze nota de lichidare pe motiv ca nu a verificat toate dosarele si fisierele din calculatorul meu. Mentionez ca nu am avut datorii catre firma, nu am semnat nici o fise a postului, nu am avut gestiune. Din punct de vedere legal in cate zile sunt obligati sa-mi dea cartea de munca si nota de lichidare? Din punct de vedere legal au dreptul sa nu-mi semneze nota de lichidare?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:43, 12 Noiembrie 2009
Atata vreme cat nu ati avut nici o fisa de post semnata, angakatorul nu va poate imputa nimic.
Angajatorul trebuie sa vada nu in fisierele din calculator si la Dep. Contabilitate si la seful direct daca ati predat calculatoul, echipament protectie, etc.
Carnetul de munca trebuie predat angajtului (fostului angajat) in termen de 30 de zile de la data incetarii contractului de munca.
Nota de lichidare se refera doar la eventualele obiecte de inventar pe care le aveati preluate pe numele dvs, la eventuale datorii, etc.
Nu are legatura cu fisierele de calculator.
angajatorul este obligat sa va predea carnetul de munca ptr ca acesta este proprietatea dvs.
Nota de lichidare nu este obligatorie,este un document intocmit pentru linistea tuturor,ca sa zic asa (angajat,angajator).

Ceea ce este important este carnetul de munca pe care multi angajatori il retin abuziv.Acesta este ca si actul de identitate.

Facti sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare carnet de munca impact impact Buna seara , Am si eu o intrebare . Am fost angajata unei institutii pana in data de 2 mai 2009 , cand societatea a efectuat desfacerea contractului ... (vezi toată discuția)
Fisa de lichidare, inventar magdalena_i magdalena_i Sunt in preaviz de 5 zile. Lucrez la punctul de lucru al firmei (judet Arges), firma avand sediul social in Rm Valcea (judet Valcea). Va rog respectuos sa-mi ... (vezi toată discuția)
Fisa de lichidare lauraadriana lauraadriana Buna ziua! In legatura cu nota de lichidare as dori sa stiu daca aceasta trebuie intocmita in mod obligatoriu si in baza carui act normativ (Cod, Lege ... ... (vezi toată discuția)