avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... NUP MAGISTRAT
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

NUP MAGISTRAT

Dupa un an ,intr-un dosar penal,mi-a venit raspunsul Parchetului de langa Curtea de apel de NUP impotriva unui magistrat( justificat derizoriu ,spui una ,ti se raspunde alta si nu sunt atinse decat doua dintre cele noua motive). Care sunt urmatoarele cai de atac?
Mu.ltumesc
În cazul rezoluţiei de neîncepere a urmăririi penale sau al ordonanţei ori, după caz, al rezoluţiei de clasare, de scoatere de sub urmărire penală sau de încetare a urmăririi penale, plângerea se face în termen de 20 de zile de la comunicarea copiei de pe ordonanţă sau rezoluţie, persoanelor interesate. Plingerea se face la prim procurorul parchetului.

După respingerea plângerii de catre prim procuror (daca este cazul), se poate ataca rezolutia în termen de 20 de zile de la data comunicării de către procuror a modului de rezolvare la judecătorul de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă. Plângerea poate fi făcută şi împotriva dispoziţiei de netrimitere în judecată cuprinse în rechizitoriu.
Nu prea aveti multe cai.
Doar una o plangere in care sa decida instanta.
Dar care erau acele 9 motive?
Plangere impotriva ordonantei procurorului la procurorul ierarhic superior celui care a emis ordonanata,in termen de 20 de zile de la comunicare,iar daca acesta din urma,nu va raspunde in tyermen de 20 de zile,formulati plangerea catre instanta competenta.
Nu inteleg nimic din raspunsurile dvs.
Deci repet , dosar penal la Parchetul de langa Curtea de apel deschis in 5.02.2010 impotiva unui magistrat, rezolutie NUP fara argumente,decat doua motivari aiurea de la subiect ,din noua puctuale.Urmatoarea cale de contestatie e Parchetul de langa Curtea de casatie si justitie ?
Rezolutia e semnata cu bara de procuror general Curtea de apel [editat de admin]
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
Alin Popescu, administrator
1. Plangere impotriva solutiei adresata procurorului ierarhic superior. Depuneti plangerea in termenul legal. Expuneti in plangere exact motivele care va nemultumesc!
2. Daca si aceasta plangere este respinsa, atunci va puteti adresa instantei.
3. Impotriva solutiei instantei puteti face recurs.
4. Impotriva solutiei date in recurs...nu mai puteti face nimic... decat in cazuri exceptionale:)!
Deci cai de atac sunt. Cel mai bine ar fi sa va consultati cu un avocat pentru a formula o plangere bine intemeiata.

Av. Claudiu Sorin Feteanu

Alte discuții în legătură

Contestarea solutiei de nup data de catre procurorul de caz martalogu1971 martalogu1971 Care este procedura in cazul solutiei de NUP? Se poate face contestatie la instanta fara a trece prin etapa prim-procurorului ? (vezi toată discuția)
Rezolutie nup d-soso d-soso Buna ziua. As dori sa stiu daca o rezolutie cu privire la icetarea urmariri penalae pote fi atacata si in ce termen,avind in vedere ca am doua procese ... (vezi toată discuția)
Procurorul ierarhic are termen? danaa1 danaa1 Buna seara, Apelez din nou la voi stimati forumisti,pentru a ma ajuta cu explicatia legilor. Situatia este in felul urmator: 1) Depun o plangere la ... (vezi toată discuția)