Buna seara ! Societatea comerciala ın care am fost atıt administrator cat şi asociat este ın lichidare dupa un an de aşteptare şi anume anul trecut am dat societatea cat şi asociatul ın judecata ın primavara am obtinut dizolvarea societatii şi astazi am fost chemati de catre domnul lichidator şi anume: eu şi celalat asociat şi administrator pentru o ınatlnire a administratorilor dar deocarece eu locuiesc ın strainatate nu m-am prezentat ,am avut un avocat dar nu mai ımı raspunde la mesaje şi telefoane .Intrebarea este urmatoarea lichidarea se va efectua ma va afecta cu ceva sau ar fi bine sa ımı angajez alt avocat ?
Lichidarea se poate efectua, insa nu va afecteaza cu nimic. Ce a obtinut lichidatorul din vanzarea bunurile va folosi pentru plata creditorilor, pentru plata diverselor taxe si a onorarului propriu, iar restul va imparti intre asociati potrivit cotelor de participare.
Lichidatorul are obligatia sa va prezinte o dare de seama cu tot ce a facut, incasari, plati, distribuirea restului. Nu aveti nevoie de nici un avocat. Tineti-va bani, nu-I cheltuiti degeaba. Doar daca aveti indoieli asupra raportului lichidatorului trebuie sa va angajati un avocat.