avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara, va deranjez si eu cu cateva probleme.
As vrea sa fac succesiunea dupa bunica mea, care a decedat in1996. Mostenitori sunt cei 4 copii, printre care si tatal meu. Deoarece timpul nu-mi permite, as avea nevoie de cineva care sa se ocupe de tot ce este nevoie. Situatia este destul de complicata deoarece casa si terenul care se vor imparti sunt in Giurgiu, cei 4 frati nu vorbesc intre ei si nici nu avem titlul de proprietate. Avem doar certificatul de deces al bunicii, pe care l-am luat de la primarie.
As vrea sa stiu daca ma puteti ajuta sau daca imi puteti recomanda pe cineva care se poate ocupa de toate actele necesare si de formalitatile care se fac pentru aceasta succesiune.
Cu multumiri,
Florentina Nastase
Buna ziua!

Va rog sa-mi spuneti in cazul urmator:
- teren cu casa - 2 soti coproprietari, din care unul decedat in 1990;
- 2 copii decedati ulterior parintelui; ambii copii casatoriti la momentul decesului parintelui, dar numai unul dintre copii are la randul lui descendenti
- sotia si nepoata - familia primului copil decedat, sunt plecate din tara de aprox 20 de ani si nu exista date de contact pentru ele
- sotul celui de-al doilea copil decedat de-asemenea - locuieste in prezent impreuna cu soacra in casa in cauza

Daca acum sotia supravietuitoare (coproprietara a terenului in cauza) si ginerele vor sa faca succesiunea dupa sotul primei si respectiv sotia celui de-al doilea, o pot face chiar daca nepoata nu poate fi gasita, si implicit sa imparta dupa cum li se cuvine intreaga proprietate?

Daca da, si aceasta procedura se desfasoara prin tribunal, aprox cat dureaza un astfel de proces?

Multumesc anticipat!
AndreeaAI a scris:

Buna ziua!

Va rog sa-mi spuneti in cazul urmator:
- teren cu casa - 2 soti coproprietari, din care unul decedat in 1990;
- 2 copii decedati ulterior parintelui; ambii copii casatoriti la momentul decesului parintelui, dar numai unul dintre copii are la randul lui descendenti
- sotia si nepoata - familia primului copil decedat, sunt plecate din tara de aprox 20 de ani si nu exista date de contact pentru ele
- sotul celui de-al doilea copil decedat de-asemenea - locuieste in prezent impreuna cu soacra in casa in cauza
:)) sotul celui .............. decedat deasemenea - locuieste ........... , :O cam de horor se intelege ca ... defunctul locuieste in prezent cu soacra ...........

si acum :
1. functie de modul de dobandire a coproprietatii sotilor asupra casei se va stabili daca aceasta este bun comun dobandit in timpul casatoriei sau este bun propriu al fiecaruia in cota parte.
2. sotia supravietuitoare va culege pe linga partea ei de 1/2 daca bunul este comun si cota de 1/4 din partea de avere a sotului . la restul de 3/4 vor veni la succesiune coerezii defunctului .
da...se poate intelege si asa....desi nu exista virgula intre "copil decedat" si "deasemenea"

da, bunul este comun, dobandit in timpul casatoriei
Oricum, problema de fond este nepoata care nu poate fi gasita.
Intrebarea este: daca se deschide succesiunea la tribunal, cat poate dura acest demers, in conditiile in care nepoata nu apare? Poate acest aspect s-o impiedice pe sotia supravietuitoare si pe ginerele acesteia sa finalizeze procedura de succesiune?

Multumesc,
Nimeni nu poate fi impiedecat sa-si exercite drepturile sale civile........
La instanta va dura mult, mult...
Daca le gasiti prin strainatate si mai mult...
Mai bine incercati intai la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - soare florentina soare florentina Buna ziua, in urma decesului bunicei mele, trebuie sa facem succesiunea. Bunica a avut un singur copil, pe mama mea(decedata), la succesiune venim noi ... (vezi toată discuția)
Mostenire adina77 adina77 buna seara cum se face mostenirea?cat revine fiecarui mostenitor? in cazul unei a doua casatorii, sotii ambii decedati, nu sunt copii din a doua casatorie, ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sotie doru58 doru58 Daca sotia este decedata si era mostenitoarea unei cote dintr-un teren si o casa(in provincie), impreuna cu alte trei surori si mama sa, dar intre timp a murit ... (vezi toată discuția)