avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cand devine executorie o sentinta?....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cand devine executorie o sentinta?....

La data la care a fost pronuntata solutia in sedinta Tribunalului?Sau la data la care sentita ajunge prin posta la angajator?
Cel mai recent răspuns: arhontele , utilizator 18:42, 15 Decembrie 2010
Data post: Miercuri, 15 Decembrie 2010, 09:20
La data cand a fost pronuntata, daca este definitiva si irevocabila.
Hotararile judecatoresti pronuntate in litigii de munca sunt executorii de drept de la data pronuntarii. Fiind executorii de drept, pot fi puse in executare chiar daca se exercita calea de atac a recursului.

Insa pe site-ul tribunalului este solutia, nu hotararea judecatoreasca (despre care nu se poate spune ca "intra in vigoare", intrucat nu este act normativ). Nu puteti solicita punerea in executare a unei solutii aflate pe site-ul unei instante, dar puteti solicita instantei urgentarea redactarii sentintei.
Si daca solicita eliberarea unui certificat de grefă care sa contina rezultatul deliberarii completului de judecata cu toate mentiunile din continutul prevazut pentru dispozitivul hotararii pronuntata in dosar, dupa judecarea lui?
Aceasta nu poate fi proba materiala a cererii executarii sentintei ?.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Decembrie 2010
rosu gheorghe, utilizator
Incuuvintare executare silita a unui certificat de grefa...asta da noutate in practica judiciara.:P. Paratul, poate declansa apel in urma hotararii, dar asta nu suspenda dreptul de a folosi hotararea definitiva in beneficiul reclamantului.

ps.: Nu vreau sa para sarcastic, teoretic este in drept, dar e ca si cum ai spune: vezi fotografia mea? eu sunt! trebuie sa ma crezi ca ma cheama x-ulescu!(un exemplu logic in ceea ce priveste certificatul de grefa)
Ultima modificare: Miercuri, 15 Decembrie 2010
ContSters7431, utilizator
Nu am dorit sa deschid un simplu 'joc juridic"....pentru noi are importanta pentru ca:
1.Daca sentinta este executorie la 8 decembrie ,data in care s-a desfasurat sedinta atunci noua ordonnata aflata in faza de proiect o va amana pentru 2012 sau cine stie pana cand,atunci vom pierde bani
2.Daca sentinta devine executorie la data la care este comunicata angajatorului ,sa zicem 1 ianuarie,atunci iarasi o putem "cere" angajatorului deoarece in ordonanata se va face referire la titlurile devenite executorii pana la 31 decembrie 2010

Alte discuții în legătură

Care va fi data prescrierii ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog din suflet sa imi spuneti: 1. - la ce data se prescrie dreptul de a cere intoarcerea executarii silite, daca hotararea in baza careia ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotarari judecatoresti civile-litigiu de munca cristi2306 cristi2306 Buna ziua.Am o mare nedumerire,cum este posibil ca in anul de gratie 2010 sa avem un sistem juridic asa de greoi si complicat?Sa ma explic: Am o hotarare ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort mgv mgv Bun ziua, am o intrebare ce poate parea stupida insa e important raspunsul ptr mine. Sunt intr-un proces de divort pe cale amiabila, fara avocati, am fost ... (vezi toată discuția)