Hotararile judecatoresti pronuntate in litigii de munca sunt executorii de drept de la data pronuntarii. Fiind executorii de drept, pot fi puse in executare chiar daca se exercita calea de atac a recursului.
Insa pe site-ul tribunalului este solutia, nu hotararea judecatoreasca (despre care nu se poate spune ca "intra in vigoare", intrucat nu este act normativ). Nu puteti solicita punerea in executare a unei solutii aflate pe site-ul unei instante, dar puteti solicita instantei urgentarea redactarii sentintei.
Si daca solicita eliberarea unui certificat de grefă care sa contina rezultatul deliberarii completului de judecata cu toate mentiunile din continutul prevazut pentru dispozitivul hotararii pronuntata in dosar, dupa judecarea lui?
Aceasta nu poate fi proba materiala a cererii executarii sentintei ?.
Incuuvintare executare silita a unui certificat de grefa...asta da noutate in practica judiciara.:P. Paratul, poate declansa apel in urma hotararii, dar asta nu suspenda dreptul de a folosi hotararea definitiva in beneficiul reclamantului.
ps.: Nu vreau sa para sarcastic, teoretic este in drept, dar e ca si cum ai spune: vezi fotografia mea? eu sunt! trebuie sa ma crezi ca ma cheama x-ulescu!(un exemplu logic in ceea ce priveste certificatul de grefa)
Nu am dorit sa deschid un simplu 'joc juridic"....pentru noi are importanta pentru ca:
1.Daca sentinta este executorie la 8 decembrie ,data in care s-a desfasurat sedinta atunci noua ordonnata aflata in faza de proiect o va amana pentru 2012 sau cine stie pana cand,atunci vom pierde bani
2.Daca sentinta devine executorie la data la care este comunicata angajatorului ,sa zicem 1 ianuarie,atunci iarasi o putem "cere" angajatorului deoarece in ordonanata se va face referire la titlurile devenite executorii pana la 31 decembrie 2010
Sentinta divort
mgv
Bun ziua, am o intrebare ce poate parea stupida insa e important raspunsul ptr mine.
Sunt intr-un proces de divort pe cale amiabila, fara avocati, am fost ... (vezi toată discuția)