avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sot divortat cu adresa necunoscuta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sot divortat cu adresa necunoscuta

Buna ziua ,intrebarea este cum se procedeaza in cazul in care s-a pronuntat divortul dar partajul nu s-a efectuat, si doresc sa vand parte din imobiliarele dobandite in timpul casatoriei,iar sotul divortat are adresa necunoscuta ,cum se poate rezolva ?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 01:06, 16 Decembrie 2010
in lipsa lui nu puteti vinde imobilele. trebuie facut partajul in cadrul unui proces civil, incare citarea se va face la domiciliul din evidentele oficiale, apoi publicitate si la usa instantei.
deci mai intai trebuie sa intentez un proces de partaj, si cine va plati acest proces tinand cont de faptul ca nu se va prezenta in vederea unui partaj prin intelegere?Aveti idee cam cat poate costa un asemenea proces?
Initial dvs. veti achita taxa de timbru, solicitati cheltuilelile de judecata si se vor imparti intre dvs. si fostul sot. Daca intre timp va intelegeti amiabil, puteti depune o tranzactie la primul termen si recuperati taxa de timbru.
Se calculeaza procentual, in functie de valoarea masei partajabile.
cum se satabileste valoarea masei partajabile?
o precizati dvs la depunerea cererii de partaj. aveti grija sa fie stabilita la pretul pietei sau faceti o evaluare printr-un evaluator autorizat. insa asta va creste costurile procesului.

Alte discuții în legătură

Partaj ghebosel_leu ghebosel_leu va rog spunetimi si mie toti pasii care trebuie facuti in cazul in care ajung la partaj cu fosta sotie.multumesc mult. (vezi toată discuția)
Partaj de comun acord sally_daisy sally_daisy Buna ziua tuturor, Am urmatoarea situatie : - Voi divorta de sotul meu de comun acord; am cazut de acord asupra impartirii bunurilor si vrem ca odata cu ... (vezi toată discuția)
Partaj prin notar sau tribunal? cum e mai ieftin? elenusht elenusht Buna ziua, As vrea sa-mi acordati un sfat. Sotul meu a decis ca e mai bine sa ne despartim drumurile si trebuie sa ne divortam. Nu avem copii, insa avem ... (vezi toată discuția)