avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CASA ASOCIATULUI E PE FIRMA SE DECLARA PUNCT DE LUCRU?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CASA ASOCIATULUI E PE FIRMA SE DECLARA PUNCT DE LUCRU?

daca asociatiii unei firme si-au cumparat case pe banii firmei, respectivele bunuri sunt pe firma si sunt contracte de comodat intre firma si ei.
dar firma plateste multi bani, taxe, impozite...
1. este obligatoriu sa declar punct de lucru pt fiecare imobil pe care il detine firma?
2. daca da, ce activitati as putea sa autorizez in conditiile in care practic acolo nu desfasor activitati?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: iubestedariarta , utilizator 19:33, 17 Decembrie 2010
1.=D> cristian codrut = multumesc pentru raspunsurile utile si pertinente :)

2. Iubeste daria = :( am pretentia de la utilizatorii acestui site sa dea raspunsuri/ opinii cat de cat documentate , citeste mai multe despre contractul de comodat si apoi mai discutam , oricum intrebarea mea nu era legata de contractul de comodat.

3. ninelus = de asemeni inainte de a raspunde citeste cu atentia subiectul propus dezbaterii.

multumesc tututror.
mi cer scuze dar O PERSOANA JURIDICA nu poate da gratuit NIMIC exceptie sponsorizari dar limitate , mai ales PROPRIETATI, sanatate!
iubestedariarta a scris:

mi cer scuze dar O PERSOANA JURIDICA nu poate da gratuit NIMIC exceptie sponsorizari dar limitate , mai ales PROPRIETATI, sanatate!

asociati ce cheltuieili deductibile au , banii ii poti consuma dar trebuie sa stabilesti cui ii imputi si sub ce forma:))

restul sunt cheltuieli cu salariatii conform CODULUI FISCAL si normelor care s a modificat de nustiu cate ori:)) SUCCES in dosare penale nu sunteti singuri:))
xdaniel a scris:

De ce va dati cu stangul in dreptul???
Firma poate pune la dispozitia salariatilor sai locuinte de serviciu, dupa modelul parlamentarilor.
Deci, firma va achita intergal toate obligatiile financiare ale locuintei.

salariatiilor dar nu si ASOCIATILOR...atentie!

si salariatii trebuie sa si justifice randamentul nicidecum ca firma ii socializeaza:))
La un control vor fi considerate dividende mascate si impozitate. Nu conteaza daca este sau nu punct de lucru, daca asociatul are acolo locuinta trebuie sa i se perceapa pretul pietei ca chirie. Ar fi mai ieftina varianta cu angajarea asociatilor cu norma minima si locuinte de servici, dar fiind vile, depasesc probabil suprafata deductibila / asociat (cred ca era 60mp). Or avea firmele de consultanta solutii, dar ma indoiesc ca legale.

Alte discuții în legătură

Locuinta serviciu - cheltuiala deductibila? Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Daca i se da unui salariat ca locuinta de serviciu un imobil care este proprietatea asociatului acelei firme la care lucreaza salariatul, in ... (vezi toată discuția)
Locuinta de serviciu mlan mlan ma poate ajuta cineva cu informatii despre posibilitatea decontarii cheltuielilor pe o locuinta de catre o SC, unui angajat ? care sunt variantele care legea ... (vezi toată discuția)
Puncte de lucru daca am o firma cu sediul social intr-un oras si vreau sa deschid punct de lucru in alt oras dar nu am un sediu , ci ambulator cum procedez? (vezi toată discuția)