avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inmatriculare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inmatriculare auto

am cumparat o masina inmatriculata in romania dar din alt judet. intrebarea mea este in momentul cand o radiez am dreptul la numere provizori daca fac radierea in alt oras. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:04, 16 Decembrie 2010
* În cazul unui contract de vanzare-cumparare a unui autovehicul second-hand de provenienta autohtona, daca respectivul autovehicul va fi inmatriculat de catre cumparator in alta localitate decat a vanzatorului (ex: cumparatorul este din Bucuresti) si daca se doreste sa se circule cu respectivul autovehicul, autorizatiile de circulatie (valabile doar 30 de zile), se vor elibera pana cand Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei - Sectorul Regim Permise de Conducere si Certificate de Inmatriculare din localitatea vanzatorului (ex: vanzatorul este din Arad) va trimite oficial certificatul de radiere a respectivului autovehicul in Bucuresti.
* Dupa expirarea celor 30 de zile cumparatorul trebuie sa se prezinte cu dosarul complet la ghiseul inmatriculari pentru a putea verifica daca certificatul de radiere a venit. In cazul in care documentul a venit, se va depune dosarul pentru inmatriculare la acelasi ghiseu.
* In cazul in care confirmarea de radiere nu a venit pentru obtinerea unei noi autorizatii de circulatie provizorie sunt necesare aceleasi acte ca la depunerea primului dosar plus urmatoarele acte:
autorizatia de circulatie provizorie;
placutele de circulatie provizorie;
contravaloarea placilor cu numarul provizoriu (o diferenta 8 lei care se va plati la ghiseul din incinta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea autovehicul sperantagabi sperantagabi in2009 am cunparat pe firma SRL un autovehicul, de la o societate aflata in insolventa ,si pina in momentul de fata nu lam radiat de pe firma de la care lam ... (vezi toată discuția)
Etape vanzare masina andreiionel andreiionel Vreau sa vand masina. Care sunt etapele care trebuiesc parcuse.? (vezi toată discuția)
Autovehicul vandut: radiere de la politie si de la impozit? rosehusky rosehusky Acum o saptamana mi-am vandut masina (Logan) catre un reprezentant Dacia din Bucuresti (buy-back???, eu cred ca e mai mult intermediere comercializare ... (vezi toată discuția)