avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... respectare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

respectare hotarare judecatoreasca

buna ziua! as dori sa va intreb unde trebie sa ma adresez cu privire la nerespectarea unei hotarari judecatoresti pt plata pensiei de intretinere copil minor, prin care instanta a majorat suma pe care fostul meu sot trebuie sa o plateasca, acesta nerespectand suma stabilita prin hotarare platind mai putin.Mentionez faptul ca are de plata si o diferenta la care se adauga plate pt lunile neplatite , si daca imi puteti oferi un model de cerere de chemare in judecata pt nerespectarea hotararii
multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:08, 16 Decembrie 2010
Aveti doua variante:
1.-punerea in executare silita a hotararii prin care a fost stabilita pensia de intretinere in favoarea minorului, sens in care este necesar sa va adresati unui executor judecatoresc.
2.-plangere penala pentru abandon de familie intemeiata pe disp.art 305 al.1 lic) c.pen., plangere care se depune fie la politie , fie la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond.
Plata unei sume partiale si nu cea stabilita, echivaleaza cu o neplata, pentru ca debitorul nu achita suma stabilita prin hotarare.
Concluzie:-la instanta nu aveti de ce si pentru ce sa va adresati, pentru ca aveti deja o hotarare prin care s-a stabilit pensia, iar tatal plateste mai putin si inteleg ca mai exista si o restanta neachitata din urma.
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie minor celena11 celena11 Am divorțat prin mediere pe vechiul cod si conf Hot jud tatăl trebuia sa plătească minorului pensia lunar(fără a avea o data exactă ca am crezut ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita din 2010 razvanel_razvi11 razvanel_razvi11 buna ziua ma numesc cimpan elena si as dori sa-mi spuneti ce trebuie sa fac , fostul sot de care sunt divortata nu a mai achitat pensia alimentara la copil ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mikitth mikitth De cel putin trei ani, sotia nu mai primeste pensie alimentara pentru copilul minor , dintr-o casatorie anterioara, desi la sentinta de divort a fost ... (vezi toată discuția)