avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical

Buna ziua,
o persoana care are concediu medical la o societate cu 8 ore si la alte doua societati cu 2 ore, are si concediu medical , cum trebuie sa procedeze : acesta se palteste de societatea la care are 8 ore, iar la celelalte societati daca lucreaza la domiciliu poate lucra in continuare.
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:08, 16 Decembrie 2010
pai ori sunteti in concediu medical ori nu mai sunteti vorba cuiva, trebuie sa duceti cm original la firma unde aveti functia de baza si la restul copie stampilata si parafata de medicul prescriptor, si pe care sa scrie conform cu originalul
Din Norma de aprobare a OUG 158/2005:

Art. 72. - (1) Pentru persoana care se aflã în douã sau mai multe situaţii dintre cele prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform acestei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator. În aceastã situaţie primele douã exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintã spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celãlalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintã cele douã exemplare în copii certificate de cãtre medicul prescriptor.

(2) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unitãţii, parafa şi semnãtura medicului prescriptor, precum şi, dupã caz, parafa şi semnãtura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.

(3) Angajatorii plãtitori au obligaţia respectãrii prevederilor art. 1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal irina.vas irina.vas Buna, Sunt administratorul unei societati si am si angajare facuta pe 2 ore/zi. Pe langa angajarea la firma mea mai sunt angajata si la o banca cu 8ore/zi. ... (vezi toată discuția)
Concediu medical levantica levantica Buna ziua, daca o persoana are contract de munca la o societate cu 8 ore si mai are contracte de munca la doua societati cu 2 ore - lucru la domiciliu, cum ... (vezi toată discuția)
Concediu de sarcina si lauzie alexandrautu alexandrautu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o problema: sunt angajata pe o firma cu 6 ore pe perioada nedeterminata si pe alta firma cu 2 ore tot pe perioada ... (vezi toată discuția)