avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

Vreau sa stiu daca ma pot pensiona in urma unui infrart miocardic acut, sechela pe partea dreapra si cu implant de stent, facut in campul muncii.
Mentionez ca pe cartea de munca am doi ani vechime si varsta de 46 de ani, beneficiez de concediu medical de aproximativ un an de zile.
Ce docmente imi trebuie pentru a-mi intocmii un dosar de pensionare pe caz de boala ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:47, 16 Decembrie 2010
Incadrarea sau neincadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale. Propunerea pentru incadrarea in grad de invaliditate se face de catre medicul specialist care asigura asistenta medicala Trimiterea catre comisia de expertiza medicala v-o da medicul de familie.

Problema este ca nu indepliniti conditia referitoare la stagiul necesar in raport cu varsta pe care o aveti. Ca sa beneficiati de pensie de invaliditate, trebuie sa aveti un stagiu (vechime in munca) necesar de 18 ani, in raport cu varsta de 46 de ani. Art. 57, alin. (2) din Legea nr. 19/2000 prevede ca pot beneficia de pensie de invaliditate si cei care au realizat jumatate din stagiul necesar, in cazul dvs. 9 ani. Numai cu doi ani vechime in munca nu va incadreaza nimeni in grad de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala tothdora tothdora baterbat varsta49ani cu 12 ani lucrati in campul muncii nu are loc de munca din anul1992 acum este incapabil de munca din cauza unei fracturi al gleznei ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate la 40 de ani damlau damlau As dori sa stiu daca o persoana in varsta de 40 de ani poate intra in pensie de boala si in ce conditii. Vechimea in munca conteaza? (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate nicoleta1990 nicoleta1990 Am si eu o nelamurire: Mama mea are 48 de ani,vechime in munca 9 ani si jumatate,are boala de gradul 2 -ciroza hepatica ,varice esofagiene si splenectomie.Este ... (vezi toată discuția)