avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare pt Notari: declaratie autentica pt. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare pt Notari: declaratie autentica pt. Recunoasterea paternitatii copilului nascut in afara casatoriei

Tatal isi recunoaste copilul prin inscris notarial (declaratie autentica la notar). Aceasta declaratie are vreun termen de valabilitate? Poate sa nu mai fie considerata valabila daca trece un anumit timp de la data intocmirii pana la prezentarea la starea civila pt. preschimbarea certificatului de nastere?
Poate fi considerata aceasta declaratie ca proba intr-un proces de paternitate?

Tatal copilului meu nu doreste (inca, sper) sa-l recunoasca dar ma gandesc ca va fi de acord macar cu aceasta declaratie urmand ca in viitor sa-l determin sa schimbe si certificatul de nastere. Daca totusi nu o va face (schimbarea certificatului), vreau sa stiu daca ma pot folosi de declaratie ca si proba la proces (mi-e teama ca e mai lung, anevoios si greu de dovedit paternitatea pe masura ce timpul trece).


Intrebari suplimentare legate de subiect:
1) Starea civila va cere altceva decat acest inscris autentic, certificatul de nastere al copilului, buletinul si certificatul meu de nastere si o cerere/document tipizat pt. a schimba certificatul copilului? Nu sunt necesare si buletinul si certificatul de nastere ale tatalui in copie si original?
2) Daca sunt necesare, pot intocmi la acelasi notar o procura prin care tatal ma inputerniceste sa-l reprezint la starea civila in schimbarea certificatului copilului? de asemenea nu pot autentifica buletinul si certificatul tatalui astfel incat sa nu mai am nevoie de ele in original la starea civila?
Ultima modificare: Vineri, 17 Decembrie 2010
geo_m_14, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:45, 17 Decembrie 2010
In baza declaratiei autentice de recunostere a patermitatii care nu are nici un termene de valabilitate va puteti adresa serviciului de stare civila pentru a intocmi un certificat de nastere corespunzatpor. De asemenea va puteti folosi de declaratie si in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea paternitatii facuta in afara tarii refuzata la starea civila ContSters100836 ContSters100836 Buna ziua, am mare nevoie de ajutor. Baietelul meu are 11 luni si tatal lui, cetatean australian, nu a fost in tara la data nasterii si nici nu a revenit in ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii gina36 gina36 Buna ziua .as dori sa-mi spuneti va rog cum s-ar putea face recunoasterea copilului meu de tata el fiind cetatean grec si eu ca mama cetatean roman.copilul s-a ... (vezi toată discuția)