avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... procedura transfer
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

procedura transfer

de curand am primit aviz de la anfp bucuresti pentru transformarea postului de consilier juridic personal contractual in functie publica de executie , iar acum as dori sa ma transfer de la primaria unde lucrez la primaria unde am domiciliul ,
cum procedez? multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 13:40, 19 Decembrie 2010
va puteti transfera la cerere, sau in interesul serviciului. daca o faceti "la cerere", aveti mare grija la procedura prevazuta de H.G. nr. 611/2008. :)
H.G. amintita de dumneavoastra a fost modificata in 2009 si nu am gait nimic referitor la ceea ce ma intereseaza daca ma puteti ajuta concret
multumesc pentru intelegere
CAPITOLUL V
Mobilitatea functionarilor publici

Art. 148. - Modificarea raporturilor de serviciu ale functionarilor publici de executie si functionarilor publici de conducere se face potrivit Legii nr. 188/1999, republicata.
Art. 149. - (1) Functionarii publici pot solicita, in conditiile legii, transferul intr-o alta autoritate sau institutie publica.
(2) Autoritatile sau institutiile publice au obligatia de a afisa la sediu si pe site-ul de internet al acestora anuntul privind ocuparea prin transfer la cerere a functiilor publice respective.
(3) Anuntul prevazut la alin. (2) va fi facut cu cel putin 30 de zile anterior datei prevazute pentru ocuparea prin transfer la cerere a functiilor publice.
(4) Functionarii publici interesati vor depune cererile de transfer, insotite de un curriculum vitae, in termen de 20 de zile de la data afisarii anuntului.
(5) In situatia in care sunt depuse mai multe cereri de transfer, autoritatea sau institutia publica va organiza un interviu cu functionarii publici solicitanti. Interviul va fi sustinut cu conducatorul autoritatii sau institutiei publice ori cu persoana desemnata de catre acesta. Data, ora si locul sustinerii interviului vor fi aduse la cunostinta solicitantilor conform alin. (2).
(6) In urma sustinerii interviului cu functionarii publici solicitanti se va incheia un proces-verbal al interviului, care va fi semnat de conducatorul autoritatii sau institutiei publice ori de catre persoana desemnata de acesta.
am inteles multumesc, ma intereseaza mai mult varianta cu,, in interes de serviciu'', cred ca este mai sigura .
intitutia la care merg sau de la cea care plec mai instiinteaza anfp? multumesc
ambele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer mirela teodora mirela teodora Ajutaţi-mă, vă rog, cu o soluţie! Se poate ocupa prin transfer o funcţie publică temporar vacanta (titularul are raportul de serviciu suspendat pentru ... (vezi toată discuția)
Transfer la cerere mirela teodora mirela teodora în ce conditii se poate ocupa prin transfer la cerere o funcţie publică de execuţie vacanta din 28.08.2009? După data de 14.04.2009 au încetat ... (vezi toată discuția)