Unii primesc tichete de masa, altii nu. la cei care nu au mentionate tichetele de masa in c.i.m. (contractul individual de munca) totusi exista contractul colectiv unic la nivel national 2007 2010
acolo se folosesc expresii cum ar fi
tichete de masa se dau conform "intelegerii partilor" , ("se poate acorda") expresii exchivoce
Intelegerea partilor functioneaza doar in civil nu si in relatii de munca.
Care este motivul juridic pentru a primi totusi tichetele de masa, chiar daca nu sunt scrise in c.i.m.?
Normele de de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa prevad :
Art. 2. - Angajatorii, impreuna cu organizatiile sindicale legal constituite sau cu reprezentantii salariatilor, dupa caz, vor stabili prin contractele colective de munca clauze privind acordarea alocatiei individuale de hrana sub forma tichetelor de masa, care sa prevada: a) numarul salariatilor din unitate care pot primi lunar tichete de masa, precum si valoarea nominala a tichetului de masa, in limita celei prevazute de lege, tinand seama de posibilitatile financiare proprii ale angajatorilor;
b) numarul de zile lucratoare din luna pentru care se distribuie tichete de masa salariatilor;
c) criteriile de selectie privind stabilirea salariatilor care primesc tichete de masa, tinand seama de conditiile concrete de lucru in care isi desfasoara activitatea unele categorii de salariati, de prioritatile socioprofesionale si de alte elemente specifice activitatii.
1)deci unii pot sa primeasca si altii nu, dar...atunci cand unii nu primesc trebuie sa se tina cont de profiturile companiei. algoritmul efectiv imi scapa - judecatorul sa judece...iar eu obligatoriu sa cer, pt ca altfel nu iti da, daca nu ceri
2) profitul firmei, prioritati socioprofesionale, conditii de lucru. altele....care e algoritmul - mai ales cand sunt bani multi in firma?
3) c.c.m. lipsesc....efectiv.....din motive care imi scapa, ramane deci doar CCMUN 2007-2010, si decizia judecatorului.....cererea de chemare in judecata este de fapt decizia de concediere si nu vreau sa se spuna la sfarsit ca e lucru judecat si nu am dreptul la...DREPTURILE MELE. - pt ca nu le-am cunoscut/nu le-am cerut.
Cum sa procedez daca avocata zice....tichetele sunt la libera alegere a angajatorului - cand de fapt exista un algoritm, neclarificat
Bonuri de masa
iulianaadriana
Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca in cazul demisiei fara preaviz firma poate sa imi retina bonurile de masa.
Mentionez ca demisionez fara preaviz deoarece ... (vezi toată discuția)