avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiilor militare conform Legii nr. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiilor militare conform Legii nr. 119/2010 si HG nr. 735/2010

Conform Hg 735/2010 militarii pensionari sunt obligati sa solicite individual adeverinte de venit de la unitatile militare unde au lucrat (nu au carnete de munca) si sa solicite recalcularea pensiei desi au o decizie de pensie conform Legii 164/2001. Recalcularea inseamna (90% din cazuri) micsorarea pensiei. Daca nu depun adeverintele la casa de pensii a M.Ap.N. si nu completeaza formularul tip in care se precizeaza expres ca au solicitat si sunt de acord cu recalcularea, incepand cu ian 2011 li se recalculeaza pensia la nivelul salariului mediu pe economie. Casa de pensii a ministerului apararii detine dosarele complete ale pensionarilor si bazele de date cu veniturile acestora.
Daca solicit recalcularea mai pot sa ii actionez in judecata in cazul micsorarii pensiei? Exista cadre militare care au obtinut in instanta suspendarea aplicarii HG 735/2010 dar hotararea nu este definitiva ? Solutia de suspendare se aplica la toata lumea sau numai celor implicati in dosar?
Ce ma sfatuiti sa fac ? Sa cer cu mana mea micsorarea pensiei sau sa accept o pensie de mizerie (probabil 1/3 din pensia actuala adica 7-800 lei) si sa ii actionez in judecata? Va rog foarte mult sa-mi dati un sfat competent. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 06:11, 18 Decembrie 2010
Accesati link-ul de mai jos si cititi toate cele opt pagini ale discutiei:
www.avocatnet.ro/content/for...
Veti afla raspunsuri si opinii in legatura cu toate intrebarile pe care le-ati pus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie militara Pilu Pilu Buna seara, as avea si eu o intrebare, daca poate sa ma lamureasca cineva: Prin Sentinta civila a Curtii de Apel Cluj nr. 338/2010 (dosar 1371/33/2010)s-a ... (vezi toată discuția)
Hg 735/2010: recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Hotararea nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ... (vezi toată discuția)
Legea privind sistemul unitar de pensii publice: plata pensiei se suspenda... forgi forgi va solicit un punct de vedere in legatura cu legea pensiilor unitare,proaspat promulgata.ma intereseaza in mod special art.114-(1),lit b al legii, cum se ... (vezi toată discuția)