avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... caldura bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

caldura bloc

Buna ziua,

Am rugamintea sa-mi precizati ce variante de solutionare exista pentru problema pe care o expun in continuare:

- locuiesc la etajul 8 (ultimul) al uni bloc din Dr. Taberei. De 3 ani de zile, pe timp de iarna, caldura in apartament nu depaseste 18grade C. In fiecare an am incercat sa vorbesc cu administratorul de bloc pentru a gasi o solutie, fara nicun rezultat pana in prezent. Sunt destul de sigur ca problema se datoreaza vechimii de peste 25ani a tevilor de caldura care sunt colmatate.

- precizez ca nu exista repartitoare in bloc, in consecinta, desi nu beneficiez de caldura, platesc la fel ca cei care au.

Ce actiuni ar trebui sa intreprind in acest caz ? Cui ar trebui sa ma adresez ca sa am garantia ca se va schimba ceva ?

Multumesc,
Florin
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 12:22, 27 Decembrie 2010
Buna seara

Daca in urma discutiilor cu administratorul nu s-a rezolvat nimic, vorbiti, asa cum trebuia de la inceput, cu presedintele. Asterneti problema pe hartie, o depuneti la administratie, cu numar de inregistrare, sau o trimiteti prin posta, cu confirmare de primire.
In principiu, cred ca problema dvs. se trage de la neaerisirea coloanelor de incalzire, care trebuie facuta la inceputul fiecarui sezon de incalzire.
Daca nu sunteti atehnic, puteti urca la etajul tehnic unde trebuie sa existe capetele de coloana. Urmariti teava care iese din apartamentul dvs. si la capatul ei trebuie sa existe un robinet si o cuva. Deschideti robinetul si asteptati sa iasa tot aerul din coloana. Inchideti robinetul la 1-2 minute dupa ce curge apa continuu, fara intermitente. In cazul in care nu va descurcati, vorbiti cu un instalator.
Si in blocul meu apar astfel de situatii la ultimul etaj. Unul din proprietarii de la acel etaj, in urma experientei acumulate in decursul timpului, mai face si singur aerisirea. Se intampla ca neincalzirea caloriferelor sa se datoreze si unor avarii in reteaua RADET si in aceste situatii se apeleaza la RADET pentru verificarea si aerisirea instalatiei.
In blocul in care locuiesc, apartamentele de la ultimul etaj au montate pe calorifer cate un robinet si fiecare isi face aerisirea in casa, cu ajutorul unui bidon.
Cum au zis si colegii, incercati sa faceti aerisirea caloriferelor...dar ele nu se incalzesc la fel ca vecinii de mai jos.
Daca se incalzesc la fel ca la vecinii de mai jos, inseamna ca e din cauza peretilor si mai ales a tavanului care tine mai rece pe timp de iarna. O alterniva ar fi izolarea termica a peretilor exteriori, eventual si a terasei scarii deasupra apartamentului(sunt aparute noi tehnologii pt izolarea tavanelor pe exterior).
Daca dupa aerisire se incalzesc ca la vecinii de mai jos atunci ori izolati peretii ori schimbati caloriferele si eventual puneti unele si mai mari.Oricum ar trebui sa aveti calorifere mai mari ca vecinii fiind la ultimul etaj.

Alte discuții în legătură

Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)
Modificare/intrerupere teava comuna de aerisire a coloanelor 61dan 61dan Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 7 etaje, la ultimul etaj intr-o garsoniera. Prin camera trece conducta de aerisire a coloanei de unde se alimenteaza ... (vezi toată discuția)
Golire instalatie termica martianivan martianivan Buna ziua, M-am mutat, in urma cu 2 luni, cu chirie intr-un apartament cu 2 camere termoficat, la etajul 2. Cand a inceput sa dea caldura am ... (vezi toată discuția)