avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite

Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se incalzesc insuficient sau deloc.

Ce inteleg eu prin insuficient sau deloc:
Insuficient = o temperatura cu cel putin 5 grade mai mica decat a tevii verticale de incalzire situata pe holul blocului (vecinii de palier mi-au confirmat ca aceea este si temperatura caloriferelor din ale lor apartamente)
Deloc = caloriferul este cu cel putin 5 grade mai rece decat temperatura camerei (ar fi mult mai avantajos pt mine sa-l arunc si astfel sa scap de o bucata de fier ce-mi raceste camera)

In urma cu ceva ani am facut o reclamatie adresata administratorului asociatiei de proprietare iar acesta mi-a raspuns ca legal nu poate face nimic pt a ma ajuta. In anul respectiv chiar curatasem pe interior caloriferele.

Toate caloriferele au aerisire (automata unul dintre ele) si sunt aerisite.
Vecinul de sub mine mi-a spus ca la el caloriferele merg acceptabil.
Nu am repartitoare iar caloriferele sunt deschise la maxim.

In ultimii 2 ani sunt in situatia ca un calorifer cel putin sa se incalseasca "deloc" ceea ce ma forteaza sa rezolv cumva situatia. Ce ar trebui sa fac pt a forta asociatia sa rezolve problema cumva sau macar sa nu platesc caldura ce nu o primesc? preferabil ar fi sa am caldura, scopul meu nu e sa platesc mai putin daca primesc totusi caldura.

Ultima modificare: Duminică, 16 Octombrie 2016
adrhc, utilizator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 14:23, 21 Ianuarie 2022
Contactati un meserias care sa monteze un robinet de aerisire chiar pe caloriferul acela rece. Se poate monta un asemenea robinet, foarte mic in partea superioara a caloriferului, robinet pe care-l deschideti usor si lasati sa iasa aerul pana vine pe aceo robinet apa fierbinte. Atunci inchideti robinetul. Nu se pune problema pierderilor de agent termic in retea pentru ca va iesi in primul rand aerul. Cand vine apa la robinet dupa jumatate de litru de apa, o sa constatati ca este calda sau fierbinte si inchideti. Poate fi nevoie de asemenea aerisiri odata sau de doua ori pe luna si aveti caldura.
Adriantot a scris:

Contactati un meserias care sa monteze un robinet de aerisire chiar pe caloriferul acela rece. ...


Pai deja am unul dupa cum am spus mai sus:
Toate caloriferele au aerisire (automata unul dintre ele) si sunt aerisite.

Si cand deschideti robinetul acelui calorifer care este rece, ce iese din el? Aer sau apa rece?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista varianta ca problema cu alimentarea sa nu se datoreze caloriferelor dv ci instalatiei de alimentare,respectiv instalatia orizontala care vine din magistrala verticala,teava cu diametru mai mic decat instalatia verticala sa fie colmatata,de regula la punctul de sudura
Teava de legatura calorifer instalatie verticala este calda ca si instalatia verticala?
@Adriantot
iese apa rece

@ynocentta
Teava orizontala de legatura calorifer este ca si teava verticala.

Administratorul a golit instalatia pt etajul ultim iar apoi a reumplut-o. Atunci cand efectua aceasta operatie caloriferele mele scoteau aer pe aerisitoare iar cand in final au inceput a scoate apa atunci a venit apacalda cat sa se incalzeasca 2 elementi (fonta). La acel moment administratorul a terminat cu aerisirea (adica a oprit eliminarea apei din instalatie) iar concomitent caloriferele au inceput gradual sa se raceasca impreuna cu teaza orizontala & verticala.

Alte discuții în legătură

Golire instalatie termica martianivan martianivan Buna ziua, M-am mutat, in urma cu 2 luni, cu chirie intr-un apartament cu 2 camere termoficat, la etajul 2. Cand a inceput sa dea caldura am ... (vezi toată discuția)
Este legala instalarea unei pompe de debit pe instalatia de incalzire la bloc ? anam79 anam79 Buna ziua, Locuiesc la ultimul nivel al unui bloc si apa calda nu imi ajunge deloc in calorifere. Deoarece in 4 ani de zile nu m-am putut intelege cu ... (vezi toată discuția)