avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casatoriti,fara copii, in caz de deces al unuia dintre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casatoriti,fara copii, in caz de deces al unuia dintre noi cine beneficiaza de bunuri

Sunt casatorita de 19 ani. In caz de deces al unuia dintre noi cine are dreptul la bunurile nostre? Ce solutii exista in situatia in care parintii mei mi-au facut act de intretinere pt.apartamentul lor, bun dobandit in comun,normal ?! Tinand cont de faptul ca tata nu mai este printre noi, ce solutie exista ca fratii si mama sotului sa nu aiba acces la bunul meu?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 01:17, 19 Decembrie 2010
Neexistand copii rezultati din casatorie sotul care va supravietui celuilalt sot va veni la mostenire alaturi clasa a II-a de mostenitori, respectiv de parintii si fratii defunctului/defunctei.
Dintre acestia sotul supravietuitor si parintii sunt mostenitori rezervatari.
Poate ca nu ar fi lipsit de interes ca fiecare dintre soti sa testeze in favoarea celuilalt bunurile care s-ar afla in masa mostenirii la momentul incetarii din viata.
Testamentul va putea fi atacat doar de catre parinti (daca vor mai fi in viata) si doar in limita rezervei succesorale cuvenite potrivit dispozitiilor codului civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune calcan mihaela calcan mihaela eu si sotul meu avem un apartament , bun comun. nu avem copii. ce act ar trebui sa facem ca in urma decesului unuia dintre noi ,apartamentul sa ramina celui ... (vezi toată discuția)
In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Testament pentru nepoti nerama nerama Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire: soacra mea a avut o matusa de gradul 3 de care a avut grija si care i-a lasat prin testament mai multe imobile dupa cum ... (vezi toată discuția)