avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Medicina muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Medicina muncii

Buna ziua
Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Este obligatoriu pentru orice societate sa aiba un contract cu un medic de medicina muncii (sa trimita salariatii la control anual) si un regulament de ordine interioara?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cristinaboros , utilizator 14:20, 18 Martie 2008
CAPITOLUL III -CODUL MUNCII
Protectia salariatilor prin servicii medicale
Art. 182. - Angajatorii au obligatia sa asigure accesul salariatilor la serviciul medical de medicina a muncii.
Art. 183. - (1) Serviciul medical de medicina a muncii poate fi un serviciu autonom organizat de angajator sau un serviciu asigurat de o asociatie patronala.
(2) Durata muncii prestate de medicul de medicina a muncii se calculeaza în functie de numarul de salariati ai angajatorului, potrivit legii.
Art. 184. - (1) Medicul de medicina a muncii este un salariat, atestat în profesia sa potrivit legii, titular al unui contract de munca încheiat cu un angajator sau cu o asociatie patronala.

Multumesc, dar de unde stiu cum calculez durata muncii? potrivit carei legi se determina?
aceasta prevedere se aplica indiferent de nr. de salariati ai societatii?
1. CODUL MUNCII
2. Legea nr.319 din 14 iulie 2006
Udri a scris:

Multumesc, dar de unde stiu cum calculez durata muncii? potrivit carei legi se determina?
aceasta prevedere se aplica indiferent de nr. de salariati ai societatii?

Durata muncii pentru medicul de medicina muncii? Majoritatea sunt PFA sau SRL, asa ca veti incheia un contract de colaborare cu dansii, iar tarifele se calculeaza per "operatiune", exemplu: 50 ron/dosar incadrare, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistenta medicala la salariati? robertsega32 robertsega32 un angajator cu 150 de salariati este obligat sa angajaze un medic? ce obligatii are un angajator cu privire la asigurarea de asistenta medicala angajatilor? ... (vezi toată discuția)
Medic angajat? robertsega32 robertsega32 Exista vreo prevedere legala care sa il oblige pe un angajator ca, dupa depasirea unui anumit numar de angajati, sa angajeze un medic de medicina muncii? ... (vezi toată discuția)
Analize medicale andreearicu andreearicu buna seara am nelamurire.lucrez intr-o pizzerie si am fost anuntata ca trebuie sa merg la analizele medicale,insa costul acestora va trebui suportat jumatate ... (vezi toată discuția)