avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 247/2005- termen contestatie decizie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 247/2005- termen contestatie decizie

Buna seara
Am o matusa care a notificat Primaria in baza legii 10 pentru un teren intravilan. S-a efectuat un raport de evaluare si Comisia Centrala pentru stabilirea despagubirilor a emis Titlu de despagubiri in care este specificat ca se va urma procedura prevazuta la cap. V-1 din Titlul VII din Legea 247/2005 modificat prin OUG 81/2007.
Deasemenea, este mentionat ca prezenta decizie poate fi atacata in conditiile Legii 554/2004 a Curtiide Apel.
Titlul a fost emis in octombrie 2008. Ideea este ca suma din raportul de evaluare este infima, iar matusa mea nu a contestat-o pana in prezent. Se mai poate ataca Decizia?
Daca nu, avand in vedere ca pana in prezent nu s-a achitat nici macar acea suma infima, pot actiona in judecata ANRP-ul pentru plata?
Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: mobexport , utilizator 21:39, 19 Decembrie 2010
nu mai este in termen matusa dvs pt a contesta. poate insa sa dea in judecata ANRP pt neplata despagubirilor.
Din pacate decizia nu mai poate fi atacata ... a expirat pana si termenul maxim de 1 an prevazut de legea 554/2004 (termen de decadere).
In ce priveste a II-a intrebare ... in raport de OUG 62/2010 prin care se suspenda pentru 2 ani procedurile de acordare a despagubirilor, nu stiu in ce masura vi se va admite o actiune impotriva ANRP.
Astfel, art. III, alin. 2 din OUG 62/2010 prevede "Pe perioada de suspendare prevazuta la alin. (1), valorificarea titlurilor de despagubire emise de Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor se va face doar prin conversia lor in actiuni emise de Fondul „Proprietatea”, corespunzator sumei pentru care s-a formulat optiunea", iar alin. 3 al aceluiasi art. III prevede ca "Persoanele care, pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, au optat pentru acordarea titlurilor de plata, dar acestea nu au fost emise de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, pot opta pentru conversia titlurilor de despagubire in actiuni emise de Fondul „Proprietatea”. Persoanele care nu opteaza pentru conversia titlurilor de despagubire in actiuni emise de Fondul „Proprietatea” vor primi titluri de plata dupa expirarea perioadei de suspendare prevazute la alin. (1), potrivit procedurii stabilite prin titlul VII din Legea nr. 247/2005, cu modificarile si completarile ulterioare".
Va multumesc pentru raspunsuri. Din pacate nu am stiut pana acum de aceasta decizie. As mai avea o intrebare: matusa mea, in anul 2008 a solicitat acordarea despagubirilor in numerar, dar a primit raspuns de la ANRP ca documentatia nu indeplineste conditiile prevazute de art. 18 -2 lit. a din OUG 81/207, urmand ca cererea de optiune sa fie depusa la Directie pentru retinerea titlului de despagubire in original la sediunl ANRP.
Va multumesc din nou pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anrp - ce e de facut cu ei? Costica33 Costica33 Buna ziua, Am un dosar care a intrat acum 1 an si ceva la ANRP. Tot zace prin sertare pe acolo asteptind sa-i vina rindul, nu se stie cind. As avea sansa ... (vezi toată discuția)
Amrugamintea de a-mi raspunde la aceasta intrebare... ContSters160082 ContSters160082 In cazul in care o persoana in varsta are de primit conform Legii nr 247/2005 despagubiri in numerar si Actiuni la Fondul Proprietatea, iar aceasta ne-a facut ... (vezi toată discuția)
Formula de conversie a titlului de despagubire in actiuni la fondul proprietatea danac71 danac71 Potrivit informatiilor aparute in presa, \"[i]valoarea la care se face conversia titlurilor de despăgubire este dată de preţul mediu ponderat al ... (vezi toată discuția)