avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda!!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda!!!!

buna ,daca va rog sa-mi spuneti:daca se ia amenda penala ,cat timp este patat cazierul,pt furt!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:24, 21 Decembrie 2010
In cazul furtului sau furtului calificat (art. 208-209 CP), nu se poate aplica pedeapsa amenzii penale, ci doar pedeapsa cu inchisoarea (1-12 ani, respectiv 3-15 ani), care se trece in cazierul judiciar.

Se poate aplica de catre procuror amenda administrativa daca lipseste pericolul social, aceasta nefiind trecuta in cazier. Prin urmare, este imposibil sa aveti cazierul patat de amenda penala pentru furt.
Pedeapsa pentru fapta respectiva nu este amenda penala,ea se inscrie in limitele aratate mai sus.
Modul de executare va fi stabilit de instanta cuocazia dozarii pedepsei.
Daca nu exista pericol social pot fi aplicate disp.art.18/1 c.pen,ca si in celalalte cazuri prevazute expres de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt supermarket emiliades emiliades am fost surprinsa de agentii de paza a unui supermarket dupa ce am sustras un parfum Tester in val de 39 lei in care mai erau cativa mililitrii de parfum si o ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept - pedeapsa cu suspendare, formalitati george0869 george0869 Am avut o pedeapsa de 6 luni+1zi cu suspendare pentru conducere subinfluenta alcolului pedeapsa a expirat +cei 2ani fara a avea nici o abatere. Mai trebue ... (vezi toată discuția)
Imi poate face dosar penal adelina87 adelina87 Buna ziua.Am facut o fapta de care nu sunt foarte mandra si am nevoie de sfatu dumneavoastra.Pe scurt am luat 2 mufe de laptop dintr-un magazin si am fost ... (vezi toată discuția)